Anu Kaasalainen kehottaa seuraamaan oman alan yritysten vertaisarvioita.
Insinööri-lehti työmarkkinat

Omiin arvoihin sopivan työnantajan etsintä helpottuu

Työntekijöiden Tunto-palveluun kirjoittamat kuvaukset työnantajan arvoista auttavat valitsemaan itselle sopivan työpaikan.

Insinööriliiton uravalmentaja Anu Kaasalainen näkee Almamedian Tunto-palvelun hyödyllisenä etenkin oikean työpaikan löytämisessä. Työpaikan vaihtaja tai hakija voi vertailla saman alan työnantajia keskenään ja valita niistä sen, jonka arvot ovat lähinnä omia.

– Varsinkin, jos alalla on osaajapula, työnhakijat voivat etsiä itselleen yhteisön, joka tarjoaa muutakin kuin palkan ja mahdollisuuden oman osaamisen käyttämiseen.

Kaasalainen kannattaa vaihtoehtoisten työnantajien arvioiden selaamista, vaikka työpaikan vaihto ei olisi mielessä. Yleistuntemus alasta parantaa omaa asemaa muutostilanteissa ja helpottaa tekemään omaa urasuunnitelmaa.

– Palvelu muuttaa rekrytointia niin, että työnhakija ja työnantaja ovat entistä tasa-arvoisemmassa asemassa, kun neuvotellaan siitä, ovatko he sopivia toisilleen.

Purkautumista tulee välttää

Arvioiden kirjoittamiseen Kaasalainen antaa muutaman ohjeen: kirjoita vain tosia väitteitä, ilmaise ne ystävällisesti ja mieti, muuttaako mahdollinen kritisointi palvelussa mitään. Some-raivo ei palvele tarkoitustaan, ja myös työnantajan katteeton kehuminen voi kääntyä itseään vastaan. Näkemykset pitää muistaa perustella.

Vastaavasti arvioita lukiessa pitää muistaa säilyttää terve kriittisyys. Arviointi on subjektiivisesta näkökulmasta kirjoitettu, ja jokainen voi nähdä saman työpaikan eri tavalla.

– Sen tietää jokainen, joka on lukenut Tripadvisorista hotellikuvauksia, Kaasalainen vertaa.

Vaihtaminen vaatii suunnitelmallisuutta

Työnantajien vertaileminen kannattaa, mutta työpaikan vaihtamisessa kannattaa olla suunnitelmallinen. Jos työpaikkaa vaihtaa liian usein, mahdolliset työnantajat saattavat suhtautua hakijaan epäilevästi.

– Kannattaa selvittää itselleen pitkän ajan suunnitelma mieluummin kuin tehdä nopeita ja hätäisiä ratkaisuja, Kaasalainen evästää.

Kaasalainen suhtautuu uuteen palveluun innostuneesti. Hän muistuttaa, että Tunto tuo läpinäkyvyyttä työpaikkojen kulttuuriin ja antaa syyn parantaa rekrytointiprosesseja.

Vertailua voi käyttää mahdollisesti myöhemmin tietojen tarkentuessa palkkakilpailuun, mutta Kaasalainen ei usko sen olevan palvelun ensisijainen käyttötarkoitus.

Insinööri-lehti kirjoitti Tunto-palvelun tarkoituksesta ja toiminnasta tämänpäiväisessä artikkelissa.

Teksti ja kuva: Janne Luotola