Insinööri-lehti työmarkkinat

Kunta-alalle syntyi neuvottelutulos

Kunta-alan virka- ja työehtoneuvotteluissa on saavutettu neuvottelutulos keskiviikkoiltana.

Seuraavaksi neuvottelutulos menee järjestöjen hallintojen käsittelyyn. Sopimuksen sisällöstä kerrotaan tarkemmin, kun kaikkien osapuolten hallinnot ovat hyväksyneet sen. Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Jukon hallitus käsittelee tulosta tänään torstaina kello 14.

Kunnan yleisestä sopimuksesta neuvottelevat Juko, Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty), Sote (Super ja Tehy) ja KT Kuntatyönantajat.

Kunta-alan neuvottelut alkoivat tammikuun puolivälissä. Kaikki kuntien virka- ja työehtosopimukset päättyivät maaliskuun lopussa. Sopimuksettomassa tilassa noudatetaan vanhoja työehtoja, kunnes uudet sopimukset on hyväksytty.

Juko neuvottelee kuntasektorilla neljä sopimusta: kuntien yleisen sopimuksen sekä opettajien, lääkärien ja teknisen henkilöstön sopimukset. Joka kolmas yli 420 000 kuntatyöntekijästä kuuluu Jukon sopimien työehtojen piiriin.

Jukoa edustavat neuvotteluissa Olli Luukkainen (OAJ), Maria Löfgren (Juko), Laura Lindholm (Lääkäriliitto) ja Jari Järvi (KTK Tekniikan Asiantuntijat).

Toistaiseksi sopimukset on hyväksytty valtiolle, yliopistoille ja Kansallisgalleriaan. Työterveyslaitos saavutti neuvottelutuloksen 15. toukokuuta. Neuvottelut kirkon työehdoista ja palkoista jatkuvat edelleen valtakunnansovittelijan johdolla.

Kuva: Sirijit Jongcharoenkulchai /Mostphotos