Insinööri-lehti

Täyttä vauhtia uuteen kauteen

IOL:n uudella hallituksella on toimintakauden ensimmäinen kuukausi takanaan. Kuinka vuosi on alkanut ja millaisia odotuksia tälle vuodelle on ladattu?

Hallituksen viestintä- ja tiedotusvastaava Tuomas Ylläsjärven mukaan vuosi hallituksen jäsenenä on omalta osalta käynnistynyt melko vauhdikkaasti. Myös muut hallituslaiset allekirjoittavat Ylläsjärven kokemuksen kiireisestä vuoden aloituksesta.

– Vuoden alku on ollut ryhmäytymistä, uusien asioiden oppimista ja sisäistämistä. Hallituksen jäsenillä on tunteenpaloa toiminnan kehittämiseen. Ryhmänä olemme tiivis porukka ja jokaisella on annettavaa yhteiseen hyvään, varapuheenjohtaja ja järjestövastaava Janne Posio kertoo.

Järjestövastaava Satu Halkola on tyytyväinen, että hallituksen perehdytys ja koulutus hoidettiin jo viime vuoden puolella. Sen ansioista omia sektorivastuita päästiin toteuttamaan ja kenttää kiertämään heti vuoden alusta.

Kansainvälisyydestä vastaava Mika Kiviharju on ehtinyt jo vierailla aluevastuupaikkakunnillaan ja tutustua aktiiveihin.

– Omaan vastuualueeseeni liittyen olen alkanut kerätä ulkomaalaisilta tutkinto- ja vaihto-opiskelijoilta kokemuksia opiskelusta Suomessa, Kiviharju sanoo.

Odotukset korkealla

Koulutuspolitiikasta vastaavan Esa-Matti Köykän mielestä hallitustyöskentely on ainutkertainen mahdollisuus omien taitojen kartuttamiseen.

– Toivon kerääväni paljon kokemusta siitä, millaista on olla insinööriopiskelija ja insinööri. Tahdon myös olla mukana tekemässä jokaisen insinööriopiskelijan arjesta ja ennen kaikkea tulevaisuudesta paremman, Köykkä summaa.

Myös työelämäasioista vastaavan Taija Frilanderin odotukset ovat korkealla. Hän haluaa oppia uutta ja saada uusia kokemuksia.

– Liikaa en tahdo lähteä arvailemaan, koska haluan antaa vuoden mennä omalla painollaan.

Frilanderin kanssa samoilla linjoilla on hallituksen varajäsen, ammattikuvasta ja identiteetistä vastaava Rauha Repo. Hän lupaa, että intoa järjestöhommiin ja matkustushalua riittää.

– Toivon, että saan uusia näkökulmia aktiivitoimintaan, Repo toteaa.

Uutta ja vanhaa rinta rinnan

Hallituksessa on tänä vuonna neljä pidemmän linjan hallituskonkaria. Insinööriliiton hallituksessa opiskelijoista edustavat Janne Juujärvi ja Mikko Pohjola.

– Tältä toimintakaudelta odotan jatkumoa. Toivon, että kenttä pysyy aktiivisena jäsenhankinnassa ja -pidossa ja etenkin tekniikan opiskelijoiden työssäkäyntitutkimuksen vastausten keräämisessä, Juujärvi sanoo.

– Tässä työssä hallituksen rooli on ensiarvoisen tärkeä. Hallitus motivoi kentän aktiivisuutta, Pohjola jatkaa.

Tämän vuoden kulttuurivastaava Noora Nieminen vastasi viime vuonna ammattikuvasta ja identiteetistä.

– Koska minulla on jo kokemusta edelliseltä vuodelta, osa asioista rullaa eteenpäin omalla painollaan. Vuodelta odotan jäsenrekrytoinnin ja näkyvyyden lisääntymistä, Nieminen pohtii.

Hallituksen puheenjohtaja Marjut Lehtinen aloitti toisen hallitusvuotensa innokkaana.

– Vaikka viime vuosi oli aivan huikea, on uutta vuotta katsottava uutena haasteena. Tänä vuonna aion tarttua haasteisiin ja mahdollisuuksiin vielä spontaanimmin kiinni. Jokainen hallitus tekee vuodestaan oman näköisensä ja tämä vuosi on meidän vuosi, Lehtinen iloitsee.

Teksti: Ulla-Mari Pasala, Insinööriliitto
Kuva: Minna Virolainen, Insinööriliitto