Erik Mykrä näyttää mallia ja Leo seuraa esimerkkiä frisbeegolfissa.
Marja ja Tauno Rantala ovat kokeneita jazzbrunssaajia.
Olli ja Anni Suominen nauttivat Porin tapahtumahumusta.
Kalle Kiili kiitteli järjestäytymisasteen kasvusta.
Insinööri-lehti vapaalla

Porissa riitti puhuttavaa

Perinteinen jazzbrunssi vaihtoi paikkaa, ja mielen päällä olevia asioita puitiin lautasellisten lomassa.

Insinööriliiton Jazzbrunssi siirtyi viime vuonna Satakunnan Insinöörien toimistolta Mekaniin ja tänä kesänä juhlatila Katariinaan Porissa. Kahteen kattaukseen saapui tänään yhteensä 300 osallistujaa.

Tapansa mukaan brunssilla kävivät Tauno ja Marja Rantala. He käyvät kaupungilla aistimassa myös festivaalitunnelmaa, vaikkeivät osallistu viikonlopun Pori-jazzeille.

Festivaalien lisäksi kaupungissa puhuttaa politiikka, etenkin valtiovarainministeri Riikka Purran lausumat ja maaliskuussa aloittanut kaupunginjohtaja Lauri Inna.

– Odotamme uudelta kaupunginjohtajalta paljon – että hän saisi hommattua töitä tännepäin, Tauno Rantala sanoi.

Rantala tarkensi, että teollisuuden työpaikat ovat Porissa aikaa myöten vähentyneet. Harjavallan menestyvälle suurteollisuusalueelle on täältä matkaa.

Samaan seurueeseen kuulunut Olli Suominen arveli, että Porista tulee vielä Suomen Nato-keskus.

– Täällä on kaksi varuskuntaa – Säkylä ja Niinisalo – lähellä, syväsatama ja lähes käyttämätön lentokenttä, hän perusteli.

Suominen on tehnyt uransa Porin telakalla öljy- ja huoltolauttojen parissa. Eläkkeellä oleva insinööri on vaimonsa Annin kanssa keskittynyt viime aikoina Satakunnan Insinöörien vapaa-ajan toimintaan, kuten viininmaistelu- ja teatteri-iltoihin.

Lapset pelasivat

Suuri osa vieraista nautti aurinkoisesta kesäsäästä buffetpöydän lähistön sijaan ulkona pihapelien parissa. Marjut ja Erik Mykrä pelasivat lastensa Leon ja Ellan kanssa frisbeegolfia.

Marjut on opiskellut nyt kaksi vuotta sähkö- ja automaatiotekniikkaa Satakunnan ammattikorkeakoulussa ja ollut alkukesän harjoittelussa. Vanhemmilla alkoi juuri neljän viikon kesäloma.

Kotikaupungissa tapahtuu paljon. Ensi kertaa tänä vuonna keskustelutapahtuma Suomi-areena järjestettiin eri viikolla kuin Pori-jazz.

– Tapahtumien erottaminen toisistaan elävöitti paljon kaupunkia ja varmasti pidensi sitä aikaa, jolloin yritykset hyötyvät matkailijoista, Erik pohti.

Etelärannassa on meneillään remontti, jossa laiturialuetta levennetään muutaman metrin Kokemäenjoen päälle.

– Se on kaksiteräinen miekka. On hienoa, että kaupungissa investoidaan, mutta toivottavasti siitä investoinnista saadaan myös hyöty irti, Erik jatkoi.

Järjestäytyminen kasvoi

Osallistujat toivotti tervetulleeksi Insinööriliiton kenttä- ja kehityspäällikkö Kalle Kiili. Hän oli iloinen, että kesästä päästiin nauttimaan vaikean työmarkkinakierroksen jälkeen.

– Taas tuli todistettua, että pyytämällä ja perustelemalla työnantajalta ei saa juuri mitään. Ilman voimatoimia olisimme saaneet alle prosentin palkankorotukset.

Kiili totesi tyytyväisenä Insinööriliitonjäsenmäärän kasvaneen myös tänä vuonna.

– Järjestäytymisen kasvaminen tarkoittaa, että meillä on voimaa neuvotella työehtosopimuksia myös tulevaisuudessa.

Teksti ja kuvat: Janne Luotola