Vaihto-opiskelijat innostuivat twisterin pelaamisesta.
Twisteri taivutti pelaajia monenlaisiin asentoihin.
Veikkaa ja voita! Purkkiin mahtui 256 karkkipötköä.
Juho Kärkkäinen ja Jonne Kauko liittyivät IOL:n jäseniksi liikunnan lomassa.
Insinööri-lehti

MetroSport liikutti opiskelijoita

Suomen suurin korkeakouluopiskelijoille suunnattu hyvinvointitapahtuma MetroSport järjestettiin 10. syyskuuta Helsingissä Olympiastadionilla. Tapahtuman juuret juontavat vuoteen 2008, jolloin pääkaupunkiseudun korkeakouluopiskelijat kokoontuivat ensimmäistä kertaa yhteen hyvinvoinnin ja liikunnan nimissä. Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKAn ja Metropolia Ammattikorkeakoulun järjestämä tapahtuma kokoaa yhteen yli 5000 opiskelijaa ja henkilökunnan jäsentä.

Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO on ollut tapahtumassa mukana alusta asti ja tänä vuonna emoliitto Uusi Insinööriliitto liittyi seuraan.

– UIO on mukana näyttämässä liikunnallisen puolensa. Saamme täältä mukavaa, rentoa näkyvyyttä. Meille on yhtä lailla tärkeää opiskelijoiden terveys ja hyvinvointi kuin ammatilliset kysymykset, UIO:n puheenjohtaja Heini Ristell summaa.

Liiton toimintapisteellä pelattiin klassikkopeli twisteriä ja veikattiin purkissa olleiden piparminttukarkkien määrää. Lähimmäs arvannut osallistuja palkittiin liikunnallisella lahjakortilla. Alueella pääsi tutustumaan moniin eri liikuntalajeihin kuten jenkkifutikseen, sulkapalloon, suunnistukseen, joogaan, kuntonyrkkeilyyn sekä erilaisiin tansseihin ja uintitekniikoihin.

Osallistujat edustivat laajasti eri alojen ja vuosikurssien opiskelijoita. Leppävaaran toimipisteessä syksyllä tuotantotalouden opinnot aloittaneet Juho Kärkkäinen ja Jonne Kauko pistäytyivät myös liiton teltalla ammentamassa tietoa insinööriopiskelijoiden edunvalvonnasta. Liikunnan lomassa he täyttivät IOL:n liittymislomakkeet.

 – Opiskelu on vastannut odotuksiani. Olen kiinnostunut talouspuolesta, joten tuotantotalous yhdistää tekniikan ja talouden mielenkiintoisella tavalla. Projektien määrä pääsi yllättämään ja se, että niitä on niin paljon jo opiskelujen alusta lähtien, Juho Kärkkäinen sanoo.

– Meidän luokalta ei ollut tänne muita lähtijöitä vaikka bussikuljetuskin oli järjestettynä. Olisi kyllä kannattanut lähteä, täällä on hauskoja lajeja ja mukava meno. Hauskinta oli pelata lentopalloa vaihtareiden kanssa, Jonne Kauko kertoo.

Teksti ja kuvat: Ulla-Mari Pasala, Insinööriliitto