Insinöörien juhlaa kokoonnuttiin viettämään Lahden Seurahuoneelle.
Lahden Seudun Insinöörien puheenjohtaja Antero Teittinen avasi tilaisuuden.
Juhlissa jaettiin myös kunnianosoituksia.
Teekkaritupsun sieppaaja Taikuri Luttinen viihdytti yleisöä.
Insinööri-lehti

Lahdessa insinööreillä 75-vuotisjuhlat

Lahden Seudun Insinöörien 75-vuotisjuhlat osuivat keskelle kiivainta työmarkkinasyksyä. Lahden Seurahuoneella viikonvaihteessa pidetyissä juhlissa puhuttiin toki työmarkkinapolitiikkaa, mutta pääasiassa olivat hyvä ruoka, viihde ja viiden jäsenen valinta yhdistyksen kunniajäseneksi.

Lahden Seudun Insinöörien pitkäaikaisen puheenjohtajan Antero Teittisen tervetuliaistoivotusten ja -puheen jälkeen UIL:n puheenjohtaja Pertti Porokari kiitteli juhlivaa jäsenjärjestöä sen neljännesvuosisadan ajan tekemästä insinöörien edunvalvontatyöstä.

– Samalla olette vaikuttaneet myönteisesti oman, elinkeinopoliittisesti virkeän seudun kehitykseen, hän sanoi.

Juhlapuheessa Porokari keskittyi ajankohtaiseen työmarkkinapoliittiseen tilanteeseen. Hänen mukaansa ylemmät toimihenkilöt ovat lähteneet neuvottelemaan työehtosopimuksista tosissaan ja vakavissaan elokuussa keskusjärjestöjen sopimina työllisyys- ja kasvusopimuksen pohjalta.

Porokarin mukaan työllisyys- ja kasvusopimuksen kaatuminen tietäisi puoleksitoista vuodeksi jatkuvia neuvotteluja, kenties myös levottomuuksia työmarkkinoille. Hänen mielestään tässä tilanteessa olisi vähän voittajia.

– Selvää on, että epävarmuus työmarkkinoilla heijastuisi muuhun talouteen niin, että pääsy kasvu-uralle viivästyisi, Porokari totesi.

 

Teksti: Jari Rauhamäki, Insinööriliitto
Kuvat: Olli Backman, Insinööriliitto