Oulun Insinöörien syyskokouksessa jaettiin ansiomitaleita.
Syyskokouksessa valittiin Oulun Insinöörien johtokunta vuodelle 2016.
Insinööri-lehti

Oulun Insinööreillä juhlava syyskokous

Oulun Insinöörien sääntömääräisessä syyskokouksessa oli poikkeuksellisen juhlava tunnelma. Yhdistyksen puheenjohtaja Riitta Rusila oli kutsunut syyskokoukseen mukaan ansioituneita jäseniä jakaakseen Akavan ja Insinööriliiton kunniamerkkejä.

Kokouksen alussa Oulun Insinöörien historian toiseksi kunniajäseneksi kutsuttiin insinööri Erik Nurminen, joka on ollut mukana yhdistyksen toiminnassa kuusikymmentäluvulta alkaen. Nurminen on toiminut Oulun Insinöörien puheenjohtajana, johtokunnan jäsenenä ja pitkäaikaisimpana rahastonhoitajana. Yhdistyksen varoja hän ehti hoitaa jopa 30 peräkkäistä vuotta. Nurminen on tarjonnut arvokkaan kokemuksensa nuorempien ja koko yhdistyksen käyttöön sekä mahdollistanut siten yhdistyksen menestyksen.

Ennen Oulun Insinöörien palvelemista Erik Nurminen oli IAET-kassan perustajajäsen sekä hallituksen jäsenen vuosina 1969–1976. Insinööriliiton hallituksen jäsenenä Nurminen vaikutti vuosina 1981-1983.  Insinööriliiton kunniajäsen hän on ollut vuodesta 1999.

– Koen olevani etuoikeutettu, kun saan olla kutsumassa kunniajäseneksi kaikkien insinöörien esikuvaa insinööri Erik Nurmista, Rusila sanoi.

Nurminen oli erittäin otettu Oulun Insinöörien kunniajäsenen tittelistä.

Ansiomerkkejä oululaisille

Oulun Insinöörien syyskokouksessa jaettiin myös ansiomitaleita. Akavan hopeinen ansiomitali on myönnetty Ali Heiskaselle ja pronssinen ansiomitali Kari Rinteelle. Insinööriliiton hopeiset ansiomitalit on myönnetty Taina Parkkiselle, Juho Niemelälle, Tuomas Heimoselle, Riitta Rusilalle, Jukka Kankaalle, Tiina-Maria Siipolalle ja Mari Kankaalle.

Tänä vuonna Oulussa on vielä yksi mitalien jakotilaisuus, jossa Insinööriliiton varapuheenjohtaja Kari Laitinen jakaa liiton kultaiset ansiomitalit sekä loput ansiomitalit, jotka jäivät syyskokouksessa jakamatta.

Syyskokouksessa valittiin myös toimijoita ensi vuodelle. Puheenjohtajaksi valittiin Riitta Rusila ja varapuheenjohtajaksi Janne Kalinainen. Muut johtokunnan jäsenet ovat Ali Heiskanen, Juho Niemelä, Toni Mustonen, Tiina Nortamo, Arttu Mainio ja Taina Parkkinen.

Yhdistyksen kokous hyväksyi talousarvion vuodelle 2016, mikä sisälsi merkittävän uudistuksen koskien järjestösihteerin palkkaamista.

– Yhdistys on toiminut 70 vuotta vapaaehtoisvoimin. Olemme uudistaneet viestintäämme. Siitä saatavilla säästöillä meillä on mahdollisuus palkata yhdistykselle järjestösihteeri, jonka avulla voimme parantaa jäsenpalvelua, Rusila totesi.

Järjestösihteeri valitaan tämän vuoden loppuun mennessä useiden hakijoiden joukosta.

Teksti: Riitta Rusila
Kuvat: Antero Lehtonen