Jyri Hakkarainen sai Insinööriliiton kultaisen ansiomerkin.
Lämminhenkiseen juhlaan osallistui kuutisenkymmentä vierasta.
Ossi Jauhiainen viihdytti juhlayleisöä soitollaan.
Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo ja Kuopion Insinöörien puheenjohtaja Johanna Kinnunen kyselivät kuulumisia ennen juhlaa.
Insinööri-lehti kentän kuulumisia

Kuopion juhlassa korostui ystävyyden merkitys

Kuopion Insinöörien 80-vuotisjuhla oli kuin lämminhenkinen perhejuhla, jossa ystävät tapaavat toisiaan.

Lauantaina hotelli Puijonsarven entisessä yökerhossa pidetty Kuopion Insinöörien 80-vuotisjuhla noudatti Insinööriliiton jäsenjärjestöissä ilmeisen hyväksi havaittua kaavaa: onnistunut vuosijuhla kaipaa sopivin annoksin tarjoiltuna puheita, palkitsemisia, hyvää ruokaa ja juomaa, musiikkia ja tietenkin rentoa yhdessäoloa.

Illan kapellimestarina toimi juhlivan yhdistyksen puheenjohtaja Johanna Kinnunen. Hänen johdollaan illan ohjelma soljui numerosta toiseen lähes minuutilleen aikataulussa.

Insinööriliiton tervehdyksen juhlaan toi puheenjohtaja Samu Salo. Ajankohtaisen kansainvälisen tilanteen ja käynnissä olevien työmarkkinaneuvottelujen arvioinnin jälkeen hän muistutti, mikä merkitys yhteisöllisyydellä, yhtenäisyydellä ja lähimmäisten tuella on silloin, kun kriisien keskellä hoidetaan yhteisiä asioita.

– Meitä sitoo yhteen yhteinen työpaikka, henkilökohtaiset suhteet kollegoihin ja ammatillinen yhteisö. Näemme toinen toisiamme vapaa-ajalla, tämän juhlan kaltaisissa tapahtumissa. Täältä tulee voima, jota ilman on vaikea huolehtia yhteisistä eduista.

Ystävyydellä on väliä

Myös Helsingin Insinööreillä oli juhlassa puheenvuoro, jonka piti yhdistyksen puheenjohtaja Lasse Laurikainen. Salon tavoin Laurikainen korosti hyvien henkilösuhteiden merkitystä järjestötyössä.

– Vaikka tämä on minulle rakkaan jäsenjärjestön vuosijuhla, ystäviä minä olen tullut tapaamaan, viettämään teidän kanssanne mukavaa iltaa. Järjestötyö rakentuu ystävyyden ja yhteisöllisyyden varaan, hän sanoi.

Kuopion Insinöörejä ennen Kinnusta vetänyt Timo Auvinen antoi omassa puheessaan juhlaväelle tärkeän neuvon.

­– Valmistakaa lapsenne ja nuorenne pitämään itsensä ajan tasalla läpi elämän. Opiskelu ei pääty koulun loppumiseen. Työelämässä pärjääminen edellyttää uuden opettelua, on päivitettävä omaa osaamista säännöllisesti, hän painotti.

Ansioituneille tunnustusta

Juhlassa jaettiin Insinööriliiton kultainen ansiomerkki Jyri Hakkaraiselle, joka 38-vuotiaana lienee yksi nuorimmista kyseisen ansiomerkin saajista. Asiaa erikseen pohtinut seurue löysi lyhyen miettimisen jälkeen pari potentiaalista nimeä, jotka ovat voineet saada tunnustuksen Kuopion Insinöörien aktiivia nuorempana.

Insinööriliiton hopeisia ansiomerkkejä juhlassa jaettiin kaksi, Eeva Ruotsalaiselle ja Matti Tiihoselle. Yllättäen palkittavien joukkoon pääsivät myös liiton puheenjohtaja Salo ja edunvalvontajohtaja Petteri Oksa, jotka saivat Kuopion Insinöörien juhlalautasen kiitoksena jäsenkunnan eteen tehdystä edunvalvontatyöstä.

Alkuillan ohjelman ohessa juhlayleisölle soitti pianoa ja lauloi Alavan seurakunnan kanttori Ossi Jauhiainen.

– Oli lähellä, ettei minustakin tullut insinööri. Olin vuoden ajan tekussa Kinnusen Johannan luokkakaveri, mutta päätin ensimmäisen vuoden jälkeen vaihtaa alaa, hän kertoi.

Juhlan loppupuolella ulkopaikkakuntalaiset havaitsivat, että väitetyssä savolaisessa kieroudessa taitaa olla jotain perää: Kuopion Insinöörit olivat valinneet juhlapäiväksi illan, joka kellojen talviaikaan siirtämisen myötä takasi juhlijoille tuntia pidemmät yöunet.

Teksti ja kuvat: Jari Rauhamäki