Jääkiekko kiinnosti MEKIn jäseniä.
Erätauolla oli hyvää aikaa ruokailla.
Rohkeimmat pääsivät maskottien kanssa valokuvaan.
Insinööri-lehti kentän kuulumisia

Kiekkohuumaa Vaasassa

Jääkiekon suosio kävi hyvin ilmi, kun Merenkurkun Insinöörit järjesti aluetapahtuman Vaasassa pelatun Suomi-Tanska harjoituspelin yhteyteen. Liput kävivät hyvin kaupaksi, sillä ne myytiin loppuun muutamassa tunnissa.

Vieraille varattu VIP-aitio täyttyi jo hyvissä ajoin ennen A-maajoukkueiden kohtaamista. Sadan jäsenen ja seuralaisen iloisen puheensorinan katkaisi hetkeksi MEKIn puheenjohtaja Hannu Toivolan tervetuliaissanat. Vielä ennen ottelun alkua vieraat ehtivät nauttimaan perinteistä kiekkoruokaa eli grillimakkaraa.

Itse peli ei suuria pelillisiä hienouksia tarjonnut. Suomi hankkiutui avauserässä turvalliseen 3–0 johtoon varsin ylivoimaisen esityksen jälkeen. Sen jälkeen Leijonien pelitahti rauhoittui ja Tanskakin pääsi peliin mukaan.

Kun Suomen maalihanat menivät avauserän jälkeen kiinni ja Tanska onnistui kerran maalinteossa, Vaasan Sähkö Areenan tulostaululla oli pelin jälkeen maaliluvut 3–1 kotijoukkue Suomelle.

Tunnelma MEKIn aitiossa ja jäähallissa oli rento ja riehakas koko tapahtuman ajan. Siitä piti huolen halliin saapunut ennätysyleisö, joka piti tunnelmaa yllä ja teki aika ajoin aaltoja.

VIP-aitiokin osallistui aaltoihin ja tunnelma oli muutenkin korkealla. Suomen A-maajoukkueen harjoitusottelu veti paikalle sekä ensi kertaa Insinööriliiton tapahtumiin osallistuvia että tuttuja kasvoja. Tilaisuuden lopputulema oli, että moni kiitteli isäntiä järjestelyistä ja toivoi, että vastaavanlaisia tilaisuuksia ja urheilutapahtumia olisi jäsenistölle tarjolla jatkossakin.

Teksti: Anne Granat-Jukakoski
Kuvat: Markus Forma ja Anne Granat-Jukakoski