Juho Koskenranta ohjeisti ryhmätöissä.
Petteri Oksa esitteli kilpailukykysopimusta.
Eva Wahlström muistutti kiitollisuudesta, jota tarvitaan menestykseen.
Elin Blomqvistin mukaan omaluottamusmies.fi on selkokielinen palvelu.
Minna Hirvonen sai yleisöltä kannustavat suosionosoitukset.
Insinööri-lehti

Yritysyhdistysseminaari keräsi aktiivisen yleisön

Hämeenlinnan Verkatehtaalle viime perjantaina kokoontunut YTN:n yritysyhdistysseminaari keräsi osallistujia koko Suomesta. Yleisö sai kuulla kilpailukykysopimuksen tilanteesta sekä muusta ajankohtaisista työmarkkina-asioista YTN:n neuvottelujohtaja Petteri Oksan kertomana.

TRAL:n asiamies Elin Blomqvist puolestaan esitteli Omaluottamusmies -sivuston sisältöineen ja sai sivustosta kommentteja sekä kehitysideoita.

Kuulijoita eniten haastanut ja kommenttejakin saanut esitelmöitsijä oli maailmanmestarinyrkkeilijä Eva Wahlström. Hänen paikoitellen rankatkin kokemukset nyrkkeilyuraltaan sai yleisön mietteliääksi ja vastaanottavaiseksi monen asian suhteen.

– Sisäinen suorituspaine ja pelko aiheuttavat ylisuorittamista. Ei voi päästä suorituksissaan maaliin, jos tappaa itsensä jo matkalle, Wahlström kiteytti liiallisesta kuormituksesta johtuvia seurauksia niin työssä kuin vapaa-ajallakin.

Yritysyhdistyksen jäsenhankinnasta ja sen kehittämisestä luennoi myyntiosaaja Juho Koskenranta. Kuulijat osallistuivat innokkaasti ryhmätöihin, joiden tarkoituksina oli auttaa jäsenhankintaa ja yritysyhdistyksen tunnettavuutta.

– Kuunteleminen on kaiken vaikuttamisen perusta. Jäsenhankinnassa muista aina kysyä, kuuntele tarkoin ja kerro vasta sitten, Koskenranta ohjeisti.

Vuoden työmarkkinateko -palkinnon luovuttaminen saajalleen toimi erinomaisena loppuhuipentumana seminaarille. Valitsijaraati kertoi perusteessaan, että viime vuoden tärkein yksittäisen henkilön tekemä työmarkkinateko oli luottamusmiessopimuksen tekeminen Stockmannin Ylempien Toimihenkilöiden ja työnantajan välillä.

Puheenvuorossaan palkinnon saaja Minna Hirvonen kiitti sekä edustettaviaan että kaupan alan taustaryhmän henkilöitä saamastaan avusta.

Teksti ja kuvat: Anu Kaniin, Insinööriliitto
Lue lisää: www.omaluottamusmies.fi