Kesäiseen grillisettiin kuuluvat ruoat
- Dry aged -ulkofile
- Halsterisilakat
- Paahdettuja perunoita ja mojokastiketta
- Paahdettuja maa-artisokkia ja chimichurria
- Paahdettua tomaattia ja pinaattia
- Kurkkua, pinaattia, inkivääriä ja jugurttia
Grillattu dry aged -ulkofile:
- Dry aged -ulkofilepihvi
- Suolaa
Paista pihvi kuumalla grillillä haluttuun kypsyyteen ja mausta suolalla. Tarjoile leikkaamalla pihvi ohuiksi suikaleiksi. Mausta vielä lopuksi suikaleet suolalla.
Halsterisilakat
- Kokonaisia silakoita
- Suolaa
Poista sisälmykset silakoista. Aseta kalat halsteriin ja suolaa ne tässä vaiheessa. Paahda hiilloksessa, kunnes valmiita. Tarjoillessa voi päälle vielä ripotella suolaa. Parhaimmillaan suoraan grillistä pöytään.
Paahdettuja perunoita ja mojokastiketta
- Pieniä kiinteitä perunoita
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Valkosipulia
- Rosmariinia
- Parmesaanijuustoa
Laita perunat kuorineen uunivuokaan. Reilusti suolaa ja oliiviöljyä päälle. Laita sekaan 3-4 valkosipulinkynttä kokonaisina ja 2-3 kokonaista rosmariinin oksaa. Sekoita siten että kaikkien perunoiden päällä on kerros öljyä.
Laita vuoka 220-asteiseen uuniin, ja anna olla 1–1,5 tuntia välillä sekoittaen. Perunoiden kuuluu rypistyä ja ruskistua kunnolla.
Viimeistele perunat runsaalla parmesaaniraasteella.
Mojokastike
- 1 kpl punainen paprika
- 1 kpl paahdettu paahtoleipäviipale
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 2 rkl balsamicoa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Paahda paprika grillillä mustaksi. Laita kelmun/folion alle ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Poista kaikki kuoret ja siemenet.
Laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Viimeistele maustaminen lopussa.
Paahdettuja maa-artisokkia ja chimichurria
- Maa-artisokkia
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Chimichurria
Laita maa-artisokat kuorineen uunivuokaan. Reilusti suolaa ja oliiviöljyä päälle. Sekoita siten että kaikkien perunoiden päällä on kerros öljyä.
Laita vuoka 220-asteiseen uuniin/grilliin ja anna olla 1–1,5h välillä sekoittaen. Maa-artisokkien kuuluu rypistyä ja ruskistua kunnolla.
Sekoita chimichurri kastike uunista tulleiden artisokkien päälle.
Chimichurri
- Puntti lehtipersiljaa
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 2 valkosipulinkynttä
- ¼ puntti oreganoa
- Suolaa ja pippuria
- 0,5 dl oliiviöljyä
Sekoita kaikki ainekset keskenään tehosekoittimessa. Viimeistele maustaminen oman maun mukaan.
Paahdettua tomaattia ja pinaattia
- Erivärisiä pieniä tomaatteja
- Tuoretta pinaattia
- Basilikaa
- Valkosipulia
- Chiliä
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Pippuria
- Balsamicoetikkaa
Tomaatti-pinaattisalaatti on tämän kesän lemppari. Laita pieneen uunivuokaan erivärisiä pieniä tomaatteja. Reilusti oliiviöljyä, loraus balsamietikkaa, suolaa, chiliä ja reilusti valkosipulia ohuina siivuina. Paahda uunissa/grillissä 220 asteessa 20 minuuttia. Sekoita sekaan basilikaa ja pinaattia ja tarjoile minkä tahansa proteiinin kanssa.
Kurkkua, pinaattia, inkivääriä ja jugurttia
- Tuoretta kurkkua
- Pinaattia
- Inkivääriä
- Suolaa
- Väkiviinaetikkaa
- Jugurttia
Kuori kurkku ja poista siemenet. Leikkaa 0,5 cm viipaleiksi. Laita kurkut kulhoon ja päälle hieman suolaa. Lisää loraus väkiviinaetikkaa ja raasta päälle 1 cm pätkä tuoretta inkivääriä. Sekoita joukkoon pinaatin lehdet. Tarjoile laittamalla lautaselle jugurttia ja juuri tehty salaatti sen päälle.