Insinööri-lehti työmarkkinat

YTN keskustelee työehdoista metsäalalla

Metsäalan yrityksille tarjotaan mahdollisuutta sopia ylempien toimihenkilöiden työehdoista paikallisesti.

Metsäteollisuus ry ilmoitti luopuvansa työehtosopimustoiminnasta. Työehdoista sovitaan sen mukaan vastaisuudessa yrityksissä.

Metsäteollisuuden ylemmillä toimihenkilöillä ei tähän saakka ole ollut työehtosopimusta, joten Ylemmät toimihenkilöt YTN näkee tilanteen mahdollisuutena. YTN aloittaa paikalliset keskustelut siitä, miten yritysten ylempien toimihenkilöiden työsuhteiden ehdot jatkossa yrityksissä sovitaan.

– Uskomme, että julkisuuteen annettu ilmoitus on vilpitön ja tulevaisuudessa koko henkilöstön työsuhteiden ehdoista halutaan yrityksissä sopia. Siksi kartoitamme tilanteen keskusteluilla ja teemme neuvotteluesitykset pikaisesti, sanoo YTN:n neuvottelupäällikkö Petteri Oksa.

Metsäteollisuudessa on noin 6 000 ylempää toimihenkilöä. He työskentelevät muun muassa laatu-, tutkimus-, tuotekehitys-, projekti- ja johtotehtävissä.

– Heidän panoksensa teollisuudenalan menestykselle on aivan keskeinen. Siksi alan tulevaisuuden kannalta onkin oleellista, että myös ylemmät toimihenkilöt voivat luottaa tulevansa oikein ja hyvin kohdelluiksi työsuhteiden ehtojen osalta, Oksa sanoo.

Kuva: Elena Noeva /Mostphotos