Sovittelijalla on ollut viime päivinä ruuhkaa.
Insinööri-lehti työmarkkinat

YTN hylkäsi sovintoehdotuksen teknologiateollisuudessa

Ylemmät Toimihenkilöt YTN hylkäsi tänään valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen. Ehdotus ei kompensoinut riittävästi ostovoiman alenemista.

– Kannamme asiantuntijoiden ostovoimasta vakavaa huolta ja etenkin kaikille kohdistuvista yleiskorotuksista. Yritysten palkankorotusvara teollisuudessa ei ole ehkä koskaan ollut niin suuri kuin nyt, mutta siitäkään huolimatta osaajille ja tuottavuuden tekijöille ei haluta maksaa riittäviä korotuksia, YTN:n puheenjohtaja Teemu Hankamäki summaa.

Esityksen kirjaus tasa-arvoa edistävistä perhevapaista oli YTN:n hallituksen mielestä hyvä mutta sen hinta liian korkea.

– Tilanne ei ole tasapainossa, jos kirjauksen myötä joudumme tinkimään niihin liittyvistä muutosneuvottelujen lyhentämisestä, sanoo YTN:n neuvottelupäällikkö Petteri Oksa.

YTN on aiemmin antanut lakkovaroituksen teknologiateollisuuteen. Lakot toteutuvat 15.–17.2. useissa alan yrityksissä, mikäli sitä ennen ratkaisua ei synny. Lakkojen piirissä on tuolloin 20 000 teknologiateollisuuden ylempää toimihenkilöä.

Helmikuun alussa toteutui kolmipäiväinen lakko noin kymmenessä teknologiateollisuuden yrityksessä, jonka piirissä oli noin 5 000 ylempää toimihenkilöä.