Keskon toimisto kumisi tyhjyyttään kuvattuna huhtikuussa.
Insinööri-lehti työelämä

Paluu normaaliin vaatii suunnittelua

Keskuskauppakamari kehottaa yrityksiä valmistelemaan turvallista paluuta toimistoihin.

Yritysten ja organisaatioiden pitää miettiä ennakkoon tapoja, joilla etätöistä palataan asteittain työpaikoille kesälomakauden loppuun mennessä. Keskuskauppakamari julkaisi tänään suosituksen, että työpaikoille palataan asteittain ja järjestetään tarvittavat suojautumiskeinot. Suositukset saavat Insinööriliitosta tukea.

– On tärkeää, että paluuta kohti normaalia aletaan suunnitella. Tavoitteena tulee olla paluu normaaleihin olosuhteisiin. Sitä vaatii sekä inhimillisen kanssakäymisen tarve, että taloudelliset edellytykset, tukee Insinööriliiton edunvalvontajohtaja Petteri Oksa.

Maan hallitus linjasi keskiviikkona koronaviruksen takia asetettujen rajoitusten asteittaisesta purkamisesta. Tavoitteena on avata pikku hiljaa yhteiskuntaa normaaliin työarkeen, jotta talous alkaa elpyä ja julkinen talous kestää kriisin seuraukset. Rajoitusten purku pitää kuitenkin toteuttaa niin, ettei ihmisten turvallisuus vaarannu.

– Paluu on suunniteltava ja toteutettava huolella. Vain niin voidaan päästä siihen, ettei ylimääräisiä taka-askeleita tule. Toivon, että työpaikoilla tartutaan toimeen pikaisesti ja aletaan toteuttaa suunnitelmia, Oksa sanoo.

Toimipisteisiin siirtyminen kesän jälkeen vaatii todennäköisesti fyysisestä etäisyydestä huolehtimista, tehostettua hygieniaa ja muita mahdollisia suojautumiskeinoja. Etätyön purkaminen toteutetaan asteittain.

Kuva: Janne Luotola