Insinööri-lehti työmarkkinat

Nokia aloittaa uudet yt-neuvottelut

Yhtiö jatkaa kustannussäästöohjelmaansa ja aikoo irtisanoa myös Suomessa.

Nokia on tänään kutsunut henkilöstön edustajat Suomessa 21. tammikuuta alkaviin yhteistoimintaneuvotteluihin, joiden arvioidaan johtavan noin 180 työpaikan vähennykseen tänä vuonna. Suunnitelmat koskevat kaikkia Nokian toimipaikkoja Suomessa, joskin suurimman vaikutuksen arvioidaan kohdistuvan Espooseen. Yhtiön 5g-tuotekehitys ja Oulun tehdas eivät kuulu tänään julkistettujen suunnitelmien piiriin.

Yhteistoimintaneuvottelut ovat osa Nokian lokakuussa 2018 julkistamaa uudelleenjärjestely- ja kustannussäästöohjelmaa. Ohjelman tavoitteena oli saavuttaa 700 miljoonan euron kustannussäästöt tämän vuoden loppuun mennessä. Vuoden 2019 kolmannen neljänneksen tulosjulkistuksen yhteydessä lokakuussa kustannussäästötavoite laskettiin 500 miljoonaan euroon, koska yhtiö ilmoitti investoivansa enemmän 5G:hen.

– Olemme päivittäneet – – kustannussäästötavoitetta – – pääasiassa siksi, että odotamme tekevämme lisäinvestointeja sekä 5g:hen että digitalisaatioon. Jatkamme strategiamme toteuttamista ja panostamme meille keskeisiin alueisiin, kuten huipputehokkaisiin kokonaisvaltaisiin verkkoihin, yritysasiakasliiketoimintamme kasvattamiseen, ohjelmistoliiketoimintamme vahvistamiseen ja lisensointitoimintamme monipuolistamiseen esineiden internetissä ja kuluttajaelektroniikassa, sanoo Nokian johtokunnan jäsen ja maajohtaja Tommi Uitto.

Nokia on sitoutunut auttamaan mahdollisten vähennysten kohteeksi joutuvia työntekijöitään löytämään uusia mahdollisuuksia työurallaan. Nokialla on Suomessa tällä hetkellä yhteensä noin 6 000 työntekijää.

– Nokian kotipaikkana Suomi on meille edelleen tärkeä maa näiden tavoitteiden saavuttamisessa. Nokia on vuonna 2019 palkannut Suomeen noin 370 uutta työntekijää, ja suunnitelmissa on edelleen jatkaa panostamista tiettyihin painopistealueisiin Suomessa, Uitto sanoo.

Nokian maailmanlaajuinen uudelleenjärjestely- ja kustannussäästöohjelma etenee myös muissa maissa.

Kuva: Jorma Sarja /Mostphotos

15.1. korjattu: säästöohjelmaa ei kiristetty 700 miljoonasta 500 miljoonaan vaan lievennettiin 700 miljoonasta 500 miljoonaan.