Liiton uusi hallitus kokoontui yhteiskuvaan.
Insinööri-lehti työmarkkinat

Liiton hallitus vaihtui lähes kokonaan

Insinööriliiton edustajakokouksessa nähtiin huikea jännitysnäytelmä varapuheenjohtajavalinnassa.

Insinööriliitolle valittiin uusi hallitus ja uudet varapuheenjohtajat. Jäsenyydestä vastaavaksi varapuheenjohtajaksi valittiin Timo Härmälä Keski-Suomen vaalipiiristä. Itä- ja Kaakkois-Suomen vaalipiiristä Kari Laitinen valittiin insinööriydestä vastaavaksi varapuheenjohtajaksi. Kumpikin heistä oli ainoa ehdokas kyseisiin tehtäviin.

Edunvalvonnasta vastaavan varapuheenjohtajan tehtävään olivat ehdolla Tietoalan vaalipiiristä Jyrki Kopperi, Uudenmaan vaalipiiristä Lasse Laurikainen ja Julkisen sektorin vaalipiiristä Aki Pöyry.

Vaali oli mielenkiintoisen monivaiheinen. Ensimmäisellä kierroksella 69 äänestä jakautui 31 ääntä Pöyrylle; sekä Kopperi että Laurikainen saivat kumpikin 19 ääntä.

Koska kukaan ei saanut yli puolta äänistä, järjestettiin uusi vaali, jossa äänestettiin Kopperin ja Laurikaisen välillä. Kopperi sai 37 ääntä, Laurikainen 28 ja neljä äänesti tyhjää.

Viimein äänestettiin kahden eniten ääntä saaneen välillä. Jyrki Kopperi valittiin varapuheenjohtajaksi 35 äänellä. Ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa Härmälä.

Hallitus uusiutui täysin

Keskusliiton hallitukseen valittiin puheenjohtajiston lisäksi seitsemän muuta hallitusta jäsentä. He ovat kaikki uusia. Hämeen vaalipiirin edustaja on Perttu Mukkala. Julkisen sektorin vaalipiiristä valittiin Aki Pöyry.

Jani Pelkonen on Lounais-Suomen vaalipiirin edustaja. Opiskelijoiden vaalipiiristä valittiin edustajaksi Jyri Laitamaa. Pohjois-Suomen vaalipiirin edustaja on Tiina-Maria Siipola.

Uudenmaan vaalipiiristä valittiin hallituksen jäseniksi Janne Juujärvi ja Mikko Wikstedt.

Teksti: Kirsi Tamminen
Kuva: Jari Rauhamäki