Insinööri-lehti työmarkkinat

Ammattikorkeakoulujen henkilöstö sai oman työehtosopimuksen

Työehtosopimus tulee voimaan huhtikuun alusta.

YTN, OAJ ja Sivistysala ovat sopineet uuden työehtosopimuksen ammattikorkeakoulujen henkilöstölle. Työehtosopimus on kaksivuotinen.

– Erinomaista, että saimme ammattikorkeakouluja koskevan sopimuksen ja Insinööriliiton jäsenet tulevat edustetuiksi ammattikorkeakouluissa, sanoo Insinööriliiton edunvalvontajohtaja Petteri Oksa.

Ensimmäiselle 13 kuukauden kaudelle sovittiin 2,7 prosentin suuruinen yleiskorotus ja 0,4 prosentin paikallinen erä. Vuoden 2025 palkankorotuksista sovitaan saman vuoden helmikuussa. Oksa pitää syntynyttä sopimusta korotuksiltaan ja muulta sisällöltään erinomaisena.

Sopimuksen piirissä on 11 000 henkilöä 21:ssä ammattikorkeakoulussa. Heistä Insinööriliiton jäseniä on reilut 500.

– Nyt ammattikorkeakoulujen työehtosopimusta voidaan kehittää omana järjestelmänään erillään vapaan sivistystyön oppilaitoksista. Siten pystytään vastaamaan entistä paremmin muun muassa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan kaltaisiin kysymyksiin.

Ammattikorkeakoulujen henkilöstön palvelussuhteen ehdot ovat tähän mennessä määräytyneet Sivistan yksityisen opetusalan työehtosopimuksen mukaan, eikä neuvottelujärjestö YTN:llä ole ollut edustusta neuvottelupöydässä. Nykyinen sopimus on voimassa maaliskuun loppuun.

Kuva: Janne Luotola