Oikeudenkäynti Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion tapauksessa on saatu hyvään alkuun. Nimenomaan hyvään alkuun; jos vanhat merkit pitävät paikkansa, Aarnion tekemisiä puidaan paitsi oikeussaleissa myös sanomalehtien sivuilla vielä pitkään.
Edessä on siis pitkä oikeusprosessi. Työmaalla ei maltettu odottaa oikeudenkäynnin lopullista tulosta, vaan vastoin länsimaisen oikeuskäsityksen periaatteita totesimme jo viikolla, että ei Aarnio voi ihan syytön olla.
Raskauttavana asianhaarana pidimme poliisimiehen omakotitalon pihamaalta salaojaputkesta löytynyttä kymmenien tuhansien eurojen setelitukkoa. Se on meinaan pikkasen paljon rahaa poliisimiehelle jopa pankkitilillä, salaojaputkesta puhumattakaan.
***
Sievänen yritti virittää viikolla keskustelua poliitikkojen ja muiden silmäätekevien eroottissävytteisistä teksti- ja muista viesteistä. Onhan sen nyt erikoista, että vuosi toisensa jälkeen miespoliitikot tarjoavat iltapäivälehdille tavaraa kuin tarjottimella lähettämällä naisille viestejä tissivaoista, siemenistä ja puutarhanhoidosta.
Mutta eihän asiasta mitään keskustelua syntynyt. Sieväsen hyvästä, perusteellisesta ja herrojen toimintaa paheksuvasta alustuksesta huolimatta työmaakoppiin laskeutui syvä hiljaisuus, osa miehistä vain katsoi kengänkärkiään ja rutisteli vaivaantuneina pahvisia kahvimukejaan. Että sellaisia sankareita töissä meilläkin.
***
Ei sitten tullut Suomelle toista Euroviisuvoittoa, ei edes finaalipaikkaa. Hyvästä ja raivoista yrityksestä huolimatta Pertti Kurikan Nimipäivät, tutummin PKN, jäi Wienissä käynnissä olevissa kilpailuissa välierävaiheeseen.
Soittajat ottivat finaalista putoamisen raskaasti, mutta punkbändin miehistö voi palata Suomeen pystyssä päin. PKN esiintyi Wienissä mallikkaasti, sai runsaasti mediahuomiota ja antoi lähemmäs kaksisataa haastattelua.
Työmaalla totesimme, että pisteistä ja finaalipaikasta viis, tärkeintä on, että Pertti Kurikan Nimipäivien ansiosta maailma on tänään piirun verran suvaitsevampi paikka kuin vielä muutama viikko sitten.
***
Elinkeinoelämän Keskusliiton EK:n hallituksen puheenjohtaja Matti Alahuhta on ovela mies. Alahuhta antoi viikolla ymmärtää, että hallitustunnustelija Juha Sipilän ajama yhteiskuntasopimus kaatui kiistaan työajan pidentämisestä.
Eli yhteiskuntasopimus olisi kyllä syntynyt, jos vain palkansaajat olisivat hyväksyneet noin sata työtuntia lisää vuodessa. Elinkeinoelämälle tämä kyllä olisi kelvannut, mutta niin vain ainaiset yhteiskunnan jarrumiehet ay-liikkeessä kaatoivat koko hyvän hankeen.
Voihan sitä tietysti noinkin yrittää selittää ja syyllisiä etsiä, mutta Sievänen on kyllä sitä mieltä, että ei yhteiskuntasopimus yhteen yksittäiseen asiaan kaatunut. Pöydällä oli vaan liian paljon vaikeita asioita ja aikaa liian vähän.