Teknon luottamusmiesinfot käynnistyivät Hämeenlinnasta.
Turussa jouduttiin vaihtamaan salia suurempaan.
Porissa pohdittiin muun muassa perhevapaalta palaavien asemaa.
Insinööri-lehti

Tes-tietoutta teknon luotoille

Palkka-ratkaisu ja paikallinen sopiminen, etätyötä ja työaikapankkia koskevat kirjaukset sekä työhyvinvointi aiheuttivat eniten kysymyksiä ja keskustelua YTN:n teknologiateollisuuden kolmessa ensimmäisessä luottamusmiehille tarkoitetussa tes-infossa Hämeenlinnassa, Turussa ja Porissa.

Yli kymmenen tilaisuuden turnee käynnistyi maanantai-ilta Hämeenlinnasta. YTN:n teknologiateollisuuden pääneuvottelija Ismo Kokko kuvasi uutta työehtosopimusta ratkaisuksi, josta löytyy niin hyvää kuin huonoakin. Osa raameista viikkojen neuvotteluille tuli keskusjärjestöjen elokuussa sopimasta työllisyys- ja kasvusopimuksesta.

– Teknologiateollisuudessa positiivista on se, että saimme työehtosopimukseen laadullisia kirjauksia enemmän kuin muut henkilöstöryhmät. Palkkaratkaisun osalta eurot ja prosentin kymmenykset tulivat työllisyys- ja kasvusopimuksesta, hän totesi.

Sopimuksessa täysi perälauta

Sopimuksen mukaan palkoista voidaan sopia myös paikallisesti. Sopimus on määrä tehdä kirjallisena marraskuun loppuun mennessä, jos muuta ei sovita. Takaraja paikallisille neuvotteluille on ensi vuoden maaliskuun alku, jolloin 20 euron korotuksen on määrä viimeistään tulla voimaan.

Vastuullinen asiamies Hannu Takala muistutti, että sovittu korotus sisältää täyden perälaudan eli korotus tulee yleiskorotuksena kaikille. Hän painotti, ettei perälautaratkaisuun päätyminen ole millään muotoa väärin tai häpeällistä vaan ratkaisu siinä missä joku muukin.

– Nopein tapa päättää paikalliset neuvottelut on sanoa lyhyesti yksi sana, perälauta, Timo Grön Patrialta totesi.

Perälautaan päätyminen ei Takalan mukaan edellytä paikallisen sopimuksen tekemistä.

– Jos sellaiseen päädytte ja työnantaja esittää sopimuksen tekemistä, älkää tehkö sitä. Se vain vääristää tilastoja paikallisten sopimusten määrästä. Ei se ole sopimus vaan ratkaisu, Takala sanoi.

Työaikakysymyksissä edistystä

Kokko nosti esiin maininnan etätyön mahdollisuudesta ja työehtosopimuksen liitteenä olevan pöytäkirjan yrityksissä ja työpaikoilla sovittavista ja käyttöön otettavista työaikapankeista selkeinä edistysaskeleina edelliseen sopimukseen verrattuna.

– Etätyö on nykyaikaa. Uskon, että tästä on hyötyä molemmille osapuolille. Etätyön mahdollisuus parantaa usein tuottavuutta ja kannattavuutta, hän sanoi.

Luottamusmies ja työnantaja sopivat työaikapankin käyttöönotosta ja yksityiskohdista kirjallisesti. Sopimukseen on muun muassa syytä kirjata tekijät, jotka kasvattavat työaikapankin saldoa.

– Etätyön tavoin työaikapankit ottavat huomioon ylempien toimihenkilöiden työn luonteen ja yksilölliset tarpeet työajan järjestämiseen, Kokko sanoi.

Työhyvinvointi esillä Turussa

Takala jatkoi turneeta keskiviikkona länsirannikolle Turkuun ja Poriin. Turussa paikallisen upseerikerhon kabinetti pursui puolilta päivin väkeä, Porin iltatilaisuus veti vähemmän.

Keskustelu ja kysymykset pyörivät jo maanantaina tutuksi käyneissä aiheissa. Turussa alueen luottamusmiehiä kiinnosti teknologiateollisuuden yhteinen työhyvinvointihanke sekä työnantajan velvollisuudet palkkatietojen antamiseen.

Teknon luottamusmiesinfot jatkuvat seuraavan puolentoista viikon ajan eri puolilla Suomea. Viimeinen tilaisuus on tiistaina 19. marraskuuta Vaasassa.

 

Teksti ja kuvat: Jari Rauhamäki, Insinööriliitto