SSAB Raahessa
Samu Salo kävi radio Pookissa Paavo Törmin vieraana.
Harri Lämsä, Seppo Haapalehto, Samu Salo, Kari Ojala, Kati Vierimaa, Ari Tikkala ja Mikko Sormunen.
Puheenjohtaja Harri Lämsä (vasemmalla) johtaa vuosikokousta.
Insinööri-lehti

Salo vieraili Raahessa

Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo tutustui SSAB:n Raahen terästehtaaseen ja Tieto Oy:n Raahen toimipisteeseen viime perjantaina.

– Viimeksi kävin täällä vuonna 1999, kun nuorena rautatieinsinöörinä teimme sähköistystä Tuomiojalta Rautaruukille, Salo muisteli edellistä käyntiään terästehtaalla astellessaan tehtaan portista sisään.

Puheenjohtaja Salon yritysvierailut liittyivät Raahen Alueen Insinöörien illan vuosikokoukseen, jossa hän oli puhujana. Päivä alkoi kaupungin kupeessa sijaitsevalta SSAB:n tehtaalta, jossa tehtaan johtaja Kari Ojala esitteli Salolle tärkeitä tunnuslukuja.

Terästehdas työllistää suoraan 2 400 ja välillisesti noin 4 000 alueen ihmistä. Yhtiö on tällä vuosikymmenellä investoinut lähes 200 miljoonaa uuteen energialaitokseen ja korjauksiin.

Teräksen tuotannolla on Euroopassa ylitarjontaa, joten prosessin täytyy olla kilpailukykyinen. Mukana vierailulla olivat myös alueasiamies Mikko Sormunen ja alueyhdistyksen puheenjohtaja Harri Lämsä.

Lämsä jatkaa puheenjohtajana

Toisena tutustumiskohteena Salolle esiteltiin Tieto Oyj:n Raahen toimipistettä ja Raahen kuuluisaa tietokonealan kampusta. Tietotekniikan insinöörikoulutus on kaupungista muutama vuosi sitten loppunut, mutta Softpoliksen alueella toimii edelleen useita Tiedon kaltaisia it-alan yrityksiä. Tieto työllistää SSAB:n jälkeen eniten liiton jäseniä Raahessa.

Raahen Alueen Insinöörien vuosikokousta ja pikkujouluja vietettiin illalla Pattijoen veteraanimajalla. Liiton puheenjohtajan vierailu oli saanut liikkeelle yli 30 yhdistyksen jäsentä.

Harri Lämsä jatkaa RAI:n puheenjohtajana ja Helena Huovinen varapuheenjohtajana. Kokouksen jälkeen nautittiin pikkujouluillallinen ja insinöörit pääsivät nauttimaan savusaunan pehmeistä löylyistä. Illan lopuksi pikkujouluhenkistä insinöörijoukkoa puolisoineen tanssitti Rumat-orkesteri.

Teksti ja kuvat: Mikko Sormunen, Insinööriliitto
23.1. korjattu kuvissa olevien henkilöiden nimet