Juhlavieraita oli Lahden Seurahuoneella kaikkiaan noin sata.
Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo piti juhlapuheen.
Puheenjohtaja Samu Salo luovutti Marko Mölsälle liiton hopeisen ansiomerkin.
Liiton pronssisen ansiomerkin saajat ryhmäkuvassa.
Ohjelman väliajat täytti iloinen puheensorina.
Jarmo Järveläinen ja Antero Teittinen kutsuttiin LSI:n kunniajäseniksi.
Insinööri-lehti

Lahdessa juhlittiin yhdistyksen tasavuosia

Insinööriliiton viidenneksi vanhin jäsenjärjestö, Lahden Seudun Insinöörit, järjesti lauantaina lämminhenkisen 80-vuotisjuhlan Lahden Seurahuoneella.

LSI juhli tasavuosiaan perinteisen menoin. Illan ohjelmaan kuului tietenkin puheita, muistamisia, musiikkia ja tietenkin tuttujen tapaamista iloisen yhdessäolon ja seurustelun merkeissä.

Tilaisuuden tervetuliaissanat lausunut yhdistyksen puheenjohtaja Veli Ruismäki kävi läpi yhdistyksen historiaa. LSI:n toiminta oli hyvin aatteellista aina 1970-luvulle saakka.

– YTN:n perustamisen myötä työmarkkinatoiminta ja jäsenten edunvalvontaan liittyvät asiat alkoivat tulla voimakkaammin toimintaan mukaan, Ruismäki kertoi.

Samalla vuosikymmenelle myös toimintaan osallistuvien naisten määrä lisääntyi. LSI:n naisjaosto oli pitkäikäisin insinööriyhdistysten historiassa, kunnes 1980-luvulta lähtien naisten toiminta alkoi integroitua muuhun toimintaan.

Ruismäen mukaan virkistykseen ja vapaa-aikaan liittyvät riennot ovat aina olleet tärkeällä sijalla LSI:n toiminnassa. Sillä on edelleen paikkansa, kun nykyisessä työelämässä työssä jaksamiseen liittyvät asiat ja itsestään huolehtiminen sekä oman elämän hallinta ovat kiireen keskellä yhä keskeisimpiä taitoja.

Tiivis yhteisö

Myös juhlapuheen pitänyt Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo käsitteli puheessaan yhdistyksen pitkää historiaa. Salon mielestä Lahden Seudun Insinöörien toiminta tiivistää sen, mitä hyvä insinöörijärjestö tarkoittaa.

– Se muodostaa tiiviin yhteisön. Erilaisissa tapahtumissa pidetään hauskaa, ja samalla kasvaa ammatillinen tietämys, Salo totesi.

Lahti on historian saatossa profiloitunut työläiskaupungiksi, mutta nykyään siellä on myös vahvaa koulutusta. Salo uskoo Lahden ammattikorkeakoulun tehneen oikeita liikkeitä, kun se noin vuosi sitten muodosti Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun kanssa LUT-konsernin.

– Yhteistyö voi tuoda hyötyä kaikille osapuolille, ja sen toteutumista tulee seurata, hän sanoi.

Salo muistutti lähestyvästä Insinööriliiton 100-vuotisjuhlavuodesta ja kehotti jäsenistöä perheineen osallistumaan omalla alueellaan ja eri puolilla Suomea järjestettäviin tilaisuuksiin. Hän muistutti juhlavuodella olevan myös valtakunnallinen tarkoitus: nostaa tietoisuutta insinöörien merkityksestä yhteiskunnalle ja kasvattaa samalla ammattikunnan arvostusta.

– Tämän viestin vieminen on koko liittoyhteisön tehtävä, joka ei saa päättyä juhlavuoden loppumiseen, hän sanoi.

Ansiomerkkien jaon ja muiden muistamisten lomassa noin sadan hengen juhlayleisö nautti maukkaan illallisen. Ilta jatkui yömyöhään seurustelun ja tanssin merkeissä Seurahuoneella.

Teksti ja kuvat: Jari Rauhamäki, Insinööriliitto