IL:n hallituksen jäsen Kari Laitinen onnittelee juhlivaa yhdistystä.
Juhlavieraat istuivat pitkien pöytien äärellä.
IOL:n Teemu Karttunen ja Miihkali Härkönen kantoivat ylpeydellä insinöörilakkeja.
Lautasella palkittiin Timo Auvinen. Vierellä Juha Jylhäsalmi sekä pj Johanna Kinnunen.
Juha Jylhäsalmi palkitsi Mikko Ruotsalaisen perinpohjaisista insinööriopinnoista.
Bilebändi Supersonic houkutteli juhlijat tanssilattialle.
Tapio Helminen ja Mervi Mäkinen esittelivät tanssitaitojaan.
Insinööri-lehti

Kuopio kuuluu vanhimpiin tekniikan alan kouluttajiin

Kerhomuotoisena yhdeksän insinöörin voimin sotavuosien keskellä vuonna 1942 aloittanut Kuopion Insinöörit on vuosikymmenten aikana kasvanut lähes 1 300 jäsenen yhdistykseksi. Se toimii tällä hetkellä aktiivisesti niin paikallisesti kuin IL-liittoyhteisössä valtakunnallisesti.

Viime lauantaina oli aika juhlia yhdistyksen 75-vuotista taivalta Kuopiossa Hotelli Iso-Valkeisella.

Juhlapuheen vuosijuhlassa pitänyt Savonia Ammattikorkeakoulun tekniikan alojen koulutusvastuujohtaja Kaija Sääski muistutti Kuopion olevan yksi Suomen vanhimpia tekniikan alan kouluttajia. Viime syksynä Savonia ammattikorkeakoulussa juhlittiin kuopiolaisen tekniikan koulutuksen 130-vuotisjuhlaa.

Sääski nauratti juhlayleisöä tarinoilla Kuopion Insinöörien menneiden vuosikymmenten toiminnasta. Kallaveden rannalla kun ollaan, niin kalakukko on ollut savolaisille aina tärkeä asia.

Vuonna 1960 kalakukon teknisiin ominaisuuksiin tutustuivat myös yhdistyksen silloiset toimijat. Jälkipolville muistoksi jääneeseen kalakukon tarkastuksesta tehtyyn raporttiin kirjattiin näin:

– Ei havaittu teknisiä vikoja. Myös vaippalevyn sisäpinta vapaa syöpymisestä.

Esimerkkinä muille yhdistyksille

Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo kertoi Kuopion Insinöörien olevan yksi liiton vanhimmista jäsenyhdistyksistä ja siten viitoittanut tietä muillekin yhdistyksille. Toiminta on monipuolista asiapitoisesta ohjelmasta vapaamuotoisempaan vapaa-ajan viettoon.

Lisäksi useat paikalliset jäsenedut antavat lisäarvoa jäsenyydelle. Vastaavaa toimintaa Salo toivoi lisää eri puolelle Suomea.

Juhlaan kuuluvat tietysti myös huomionosoitukset. Salo ja Kuopion Insinöörien varapuheenjohtaja Jyri Hakkarainen luovuttivat liiton hopeisen ansiomerkin Johanna Kinnuselle sekä pronssiset ansiomerkit Matti Tiihoselle ja Tapio Helmiselle.

Kuopion Insinöörit kiitti yhdistyksen eteen tehdystä työstä tai yhteistyöstä yhdistyksen kanssa luovuttamalla oman insinöörilautasensa entiselle puheenjohtajalle Timo Auviselle, IL:n alueasiamies Marjo Nykäselle, Kaija Sääskelle ja vuosijuhlien toteutuksesta vastanneelle aktiivilleen Sakera Joarderille.

Tanssijalkaa vipatti

Illan seremoniamestarina toimi Juha Jylhäsalmi, Ylä-Savon lahja savolaiselle ja suomalaiselle komediakentälle. Hyvän ruuan, puheiden ja huomionosoitusten jälkeen oli aika päästää estradille kuopiolaislähtöinen Bilebändi Supersonic.

Illan edetessä bändi houkuttelikin tanssilattialle runsaasti juhlakansaa niin nuorista kuin jo varttuneimmistakin juhlijoista.

Teksti ja kuvat: Marjo Nykänen,alueasiamies, Insinööriliitto