Kaikki on valmiina etäkoulutuksen alkuun.
Lappeenrannan insinööriopiskelijoita kokoontui nauttimaan yhteisestä etäillallisesta.
Insinööri-lehti

Koulutus huipentui viikonloppuwebinaariksi

Insinööriopiskelijoille suunnattu osaava järjestötoimintakoulutus järjestetään yleensä fyysisenä koulutuksena kolmella eri paikkakunnalla.

Alun perin tarkoituksena oli, että Oulussa, Mikkelissä ja Riihimäellä kokoontuu eri puolilta maata tulevia opiskelijoita, jotka oppivat kokouskäytänteitä sekä tutustuvat Insinööriliiton toimintaan, palveluihin ja etuihin. Kun koronavirusepidemia yltyi, koulutukset päätettiin koota yhdeksi webinaariksi.

Kahden päivän webinaari oli koolla viime viikonloppuna. Koulutuksessa käytettiin kahta eri alustaa, Teamsia ja Discordia. Teamsin puolella käytiin varsinainen koulutusmateriaali läpi ja Discordin kautta käytiin pienryhmissä erilaisia kokousteknisiä harjoituksia läpi.

Verkostoitumista etäillallisella

Viikonloppukoulutukseen kuului osana myös lauantai-iltana järjestettävä illallinen, jonka aikana koulutuksessa olevat ovat päässeet paremmin verkostoitumaan keskenään.

Illallista vietettiin etänä Discordin kautta. Jokainen osallistuja sai mahdollisuuden osallistua tilaisuuteen tilaamalla ruokaa tietyllä summalla kotiin ja nauttia sen omassa tai toisten seurassa.

Ruokailun yhteydessä keskustelua syntyi jos jonkinlaisista aiheista ruokalähettien nopeudesta pieleen menneisiin uunikokkauksiin. Tarina kertoi myös ruokavieraista, jotka tyhjensivät aktiivin tekemän makaronilaatikon kymmenessä minuutissa niin ettei itse tekijä saanut mitään.

Teksti: Minna Johansson
Kuvat: Niko Angervo ja Kiia Telkkä