Lauantai vietettiin myyntivalmennuksessa Juhana Helmenkalastajan johdolla.
Tauoilla myös myyntiä - merkkikauppa kävi kuumana.
Koulutus päätettiin sunnuntaina ryhmätöihin.
Insinööri-lehti koulutus

Myyntivalmennus paransi opiskelijoiden taitoja

Insinööriliiton opiskelija-aktiivit ympäri maata kokoontuivat viime viikonloppuna yhteen Palvelujen markkinointi -koulutukseen.

Kaksipäiväinen koulutus antoi opiskelijoiden paikallisyhdistyksissä toimiville vinkkejä ja arvokkaita taitoja jäsenhankintaan.

Tapahtuma oli myös hieno mahdollisuus verkostoitua, tavata muita aktiiveja ja kuulla vinkkejä oman toiminnan kehittämiseksi.

Koulutusviikonlopun jälkeen on oiva tilaisuus laittaa opittu käytäntöön kampuksilla, kun uudet opiskelijat aloittavat orientaatioviikkonsa elokuun loppupuolella.

Opit pätevät työelämässä

Lauantain myyntivalmennusosuuden on pitänyt jo vuodesta 2015 alkaen Juhana Helmenkalastaja. Helmenkalastajan tavoitteina oli luoda opiskelijoille ymmärrystä asiantuntijamyynnistä, ja oman asiantuntijuuden hyödyntämisestä asiakkaiden tarpeista huolehtiessa.

Vaikka pääpaino valmennuksessa oli uusien opiskelijajäsenten hankinnassa, Helmenkalastajan sanoin opit ovat hyödynnettävissä kaikessa myyntiä sisältävässä työssä. Osallistujat saivat valmennuksen myötä erinomaiset eväät myös työelämässä tapahtuvaan myyntityöhön.

Pitkän päivän päätteeksi osallistujat pääsivät nauttimaan yhteisestä illallisesta, jota sävyttivät Laulumatin sivuilta tutut veisut.

Opiskelijat pitivät koulutusta onnistuneena

Rovaniemeltä koulutukseen saapunut RovIO ry:n puheenjohtaja Ulla-Maija Karjalainen kehui Helmenkalastajan valmennusta ja piti viikonlopun antia kattavana.

– Paljon jäi käteen uusia välineitä siitä, että miten aktivoidaan uusia opiskelijoita ja saadaan kiinnitettyä huomio esimerkiksi ständillä, Karjalainen kertoo.

Kotkasta saapunut KoIO ry:n sihteeri Heta Puro piti merkittävimpänä oppina potentiaalisen jäsenen tai asiakkaan kohtaamiseen liittyviä seikkoja.

– On tärkeää osoittaa aitoa kiinnostusta asiakasta kohtaan, oli kyseessä mikä tahansa myyntitilanne. Viikonloppu antoi paljon vinkkejä asiakaskohtaamisiin, Puro sanoo.

Sunnuntaina kuultiin lisäksi Insinööriopiskelijaliitto IOL:n ja Insinööriliiton ajankohtaisia kuulumisia syksyn alla sekä sovellettiin lauantaina opittua ryhmätyössä. IOL:n varapuheenjohtaja Tatu Niemelän mukaan viikonloppu oli onnistunut.

– Näillä eväillä on syksyllä hyvä ottaa opiskelijat vastaan!

Teksti ja kuvat: Pauli Unkuri