Työsuhdeasiat ja urasuunnittelu kiinnostivat Lappeenrannassa.
Työaikaan ja työsopimuksiin liittyviä kysymyksiä ruodittiin Tommi Grönholmin johdolla.
Insinööri-lehti

Kevätkiertue vauhdittaa valmistuneen paremmalle uralle

Uuden Insinööriliiton Kevätkiertueelle osallistui Lappeenrannassa sekä vastavalmistuneita että pian valmistumassa olevia kone- ja tuotantotekniikan sekä rakennustekniikan insinöörejä. Porukan työllisyysnäkymät ovat melko hyvät; töitä oli jo saatu tai niitä oli kiikarissa.

Yksi illan onniteltavista oli tammikuussa rakennusinsinööriksi valmistunut Lasse Vättö, joka työskentelee Imatran Juvalla.

– Huhtikuussa tulee jo vuosi täyteen nykyisessä työpaikassa. Tehtävät ovat monipuolisia, joten työ on mielenkiintoista ja vaihtelevaa, Vättö kertoo.

Työelämä onkin vastannut odotuksia tai ollut jopa parempaa kuin mitä hän opiskelujen aikana osasi kuvitella.

Kevätkiertueelle Vätön houkutteli hyvä mainospuhe. Hän on ollut opiskelijajäsen koko opintojensa ajan, mutta nyt valmistumisen jälkeen on jäsenyyskysymys uudelleen selviteltävänä.

– Josko jotain tärkeää infoa tarttuisi mukaan, Vättö summasi odotuksiaan ennen illan tilaisuutta.

Turvaa, menestystä ja hyötyä

Lappeenrannan tapahtuman avasi projektipäällikkö Tommi Grönholm, joka johdatteli osallistujat edunvalvonnan kautta työsuhdeasioiden äärelle. Yhdessä käytiin läpi niin työsopimuksiin kuin työehtosopimuksiin liittyviä seikkoja. Ajankohtaiset kysymykset  ylempien toimihenkilöiden työ- ja matka-ajoista sekä ylitöistä  mietityttivät uransa alussa olevia insinöörejä.

– Uran rakentaminen alkaa jo opiskelujen aikana eikä vasta valmistuttua, muistutti asiamies Ulla-Mari Pasala, joka keskittyi omassa osuudessaan urasuunnitteluun.

Illan keskusteluissa selvisi, että useille tilaisuuteen osallistujista työharjoittelu tai opinnäytetyö oli poikinut töitä myös jatkossa.

– Verkostoituminen on erittäin tärkeää ja omia verkostojaan kannattaa tarkastella laaja-alaisesti, Pasala kannusti.

–Työpaikka tai muuten tärkeä tuttavuus saattaa löytyä yllättävistäkin ympyröistä.

Työnhakuun valmentavien vinkkien lisäksi Pasala kertoi liiton aloituspalkkasuosituksista ja oman osaamisen hinnoittelusta.

Isona inssinä Lappeenrannassa

Vastavalmistuneet insinöörit saivat onnittelut myös Lappeenrannan Insinöörien puheenjohtaja Reijo Mustoselta. Puheenjohtaja kertoi paikallisyhdistyksensä monipuolisesta toiminnasta ja toivotti jäsenyydestä kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan.

 

Teksti ja kuvat: Minna Virolainen, Insinööriliitto