Synttäreillä tavattiin tuttuja. Jarno Berg tenttasi Petteri Oksaa neuvottelutilanteesta.
Alueasiamies Anne Granat-Jukakoski kertoi vieraille Werstaan tiloista.
Turun Insinööriopiskelijoiden Kristian Suominen ja Viljami Heikkilä toivat väriä tilaisuuteen.
Toimiston synttäreillä kävi noin 40 vierasta.
Insinööri-lehti työmarkkinat

Insinööriliiton Turun-toimistolla 2-vuotissynttärit

Elokuussa 2020 avatun Insinööriliiton Turun-toimiston tupaantuliaisista tulikin syntymäpäiväjuhlat.

Insinööriliiton Länsi-Suomen alueasiamiehen tukikohta vaihtui Porista Turkuun kenttäpäällikkö Timo Ruokon eläköitymisen myötä, kun hänen tilalleen palkattu Anne Granat-Jukakoski asuu Turussa.

Liitto etsi sopivaa tilaa kaupungista ja sellainen löytyi Kupittaan aseman kupeesta ElectroCityn Werstaasta, läheltä useita insinöörejä työllistäviä yrityksiä ja Turun ammattikorkeakoulua.

Uuden toimiston avaamista piti juhlia heti tuoreeltaan asianmukaisesti tupaantuliaisilla, mutta elokuussa 2020 sellaisten järjestäminen oli koronan takia mahdotonta.

–  Tuparit jäivät koronan jalkoihin, mutta ne muuntautuivat luontevasti 2-vuotissyntymäpäiviksi nyt, kun tilaisuuksien järjestäminen on taas mahdollista ja ihmisillä selkeä halu ja into tavata tosiaan. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, torstain tilaisuutta isännöinyt Granat-Jukakoski sanoi.

Turkulaisten ja vieraiden tukikohta

Toimisto on neljän Turussa asuvan liiton työntekijän käytössä. Useimmin toimiston tiloissa näkee alueasiamies Granat-Jukakosken ja järjestöasiantuntija Niko Angervon.

– Tila tarjoaa hyvät työskentelymahdollisuudet myös satunnaisesti Pasilasta Turkuun tai muualle Varsinais-Suomeen tuleville liiton työntekijöille, Granat-Jukakoski kertoi.

Syntymäpäiväjuhlille oli selvästi tarvetta. Noin 40 vieraan joukossa oli useita, joille Insinööriliiton toimiston sijaitseminen Turussa oli uusi tieto.

Teksti ja kuvat: Jari Rauhamäki