Insinööriliiton joukkueen menestys nojasi tiiviiseen puolustukseen.
Insinööriopiskelija Valtteri Sandström tilkitsi joukkueen maalin varmoin ottein.
Loppuottelu päättyi Insinööriliiton joukkueen voitonjuhliin.
Insinööri-lehti vapaalla

Insinööriliiton joukkue vei tiukan salibandyfinaalin

Oulun seudun perinteisen harrastesalibandysarjan C-sarjan loppuottelu päättyi Insinööriliiton joukkueen juhliin voittomaalikisan jälkeen.

Insinööriliiton joukkue pelaa Kiekko-Haukkojen harrastesarjaa, oululaisittain KHL:ää, toista kautta. Debyyttikaudella ensimmäistä voittoa saatiin odottaa kymmenkunta peliä ja kauden pistetili jäi varsin laihaksi ennen kuin korona keskeytti pelit kokonaan.

Toisella kaudella joukkueen kuviot sujuivat selvästi paremmin. Rosteriin on saatu lisää leveyttä. Joukkueessa on kauden aikana pelannut kaikkiaan 28 pelaaja, joista jokainen on myös yltänyt pisteille. Maaliseppoina joukkueessa ovat kunnostautuneet etenkin IT-ammattilainen Joni Uusitalo ja verkkovelho Sakari Väisänen.

Penkiltä ratkaisijaksi

Paikka sarjan puolivälierästä ja semifinaalista loppuotteluun tulivat tiukan puolustuspelin ja tehokkaan viimeistelyn avulla. Finaalissa joukkue jatkoi samaa rataa. Kolmella täydellä kentällisellä pelannut Insinööriliiton joukkue hankkiutui jo 3–0 johtoon ennen kuin Speedy Hawks sai maalitilinsä auki.

Insinööriliiton maalia tilkitsi varmoin ottein toisen vuoden insinööriopiskelija Valtteri Sandström. Apunaan hänellä pelissä olivat myös maalitolpat, joihin kilpistyi vastustajan vedoista ainakin viisi.

Kolmannen erän puolivälissä Speedy Hawks pääsi puolikentästä heitetyllä onnenkantamoisella jo maalin päähän. Vuosien ajan sarjaa pelannut kaveriporukka otti pelin lopussa maalivahdin penkille ja tasoitti pelin vain kaksi sekuntia ennen täyttä aikaa.

Voittomaalikisassa Insinööriliiton maalivahti Sandström torjuu kaksi ensimmäistä laukausta. Voittomaalikisan tilanne on ennen Insinööriliiton kolmatta laukaisijaa tasan 1–1.

Penkiltä ratkaisijaksi nousee Uusitalo, joka on pienten jalkavaivojen takia huilannut toisen ja kolmannen erän. Rankkarissa riittää hidas askellus kohti maalia ja synnynnäisen maalintekijän armottoman tarkka ja kova laukaus yläkulmaan.

Nallissportin toimitsijapöydällä pelin ajan ollut mestaruuspokaali päätyy Insinööriliiton joukkueen kapteenin Olli Juntusen käsiin. Voitonjuhlat jatkuivat pelin jälkeen kauden päättäneessä saunaillassa.

Osa liiton verkostotoimintaa

Oulun salibandyjoukkue on osa Insinööriliiton joukkueverkostotoimintaa, jonka tarkoitus on tuoda liiton jäsenyyden mukana uusia tuttavuuksia ja mukavaa tekemistä rennossa seurassa. Pelien ohessa Insinööriliitto tulee tutuksi myös muille, kun pelejä on kauden aikana parikymmentä.

Insinööriliiton tavoite on kasvattaa joukkueiden määrää. Tavoite on, että ensi syksynä Insinööriliitolla on oma joukkue myös pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Turun harrastesalibandysarjoissa.

Pelaajille on suunniteltu myös pientä valmennusta osana liiton kumppanuussopimusta Salibandyliiton kanssa. Joukkuehaku avataan touko- ja kesäkuun uutiskirjeissä.

Teksti: Mikko Sormunen
Kuvat: Antti Miikkulainen