Akavan Paremman työelämän puolesta -ulosmarssitilaisuus kokosi väkeä Helsingissä.
Päivi Kärnän mielestä tilaisuudessa oli positiivinen tunnelma.
Alexandra Yashina haluaa, että Suomi katsoo tulevaisuuteen.
Tampereella muodostettiin ulosmarssikulkue.
Insinööri-lehti politiikka

Yhteinen asia kokosi ulosmarssijoita

Kolmen sepän patsaalla kuultiin kannanottoja, tanssittiin musiikin tahtiin ja tavattiin kollegoita.

Akava järjesti tänään iltapäivällä ulosmarssin hallituksen työelämäheikennyksiä vastaan. Keskusjärjestö piti tilaisuuksia pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa. Kolmen sepän patsaalla Helsingissä näkyi osallistujia useista liitoista. Insinööriliiton riveissä oli kymmeniä ihmisiä.

– Sillä, että horjutetaan yhden hyvinvointia, horjutetaan kaikkien hyvinvointia, perusteli ympäristötekniikan insinööri Päivä Kärnä osallistumistaan.

Osallistujat nostivat hallitusohjelmasta esiin useita ongelmallisia kohtia, kuten aikuiskoulutustuen poistamisen.

– Toivon, että Suomi katsoo tulevaisuuteen. Orpon hallitus ottaa askelen menneisyyteen, tiivisti ohjelmistotestausinsinööri Alexandra Yashina.

Insinööriliiton jäsenistä moni ei halunnut kertoa nimeään lehteen. Yksi englanninkielinen koodaaja on asunut maassa 11 vuotta ja työskentelee mobiilisoftan parissa terveydenhuollon yrityksessä.

– En ole suomalainen, mutta minulla on pysyvä työlupa. Minua pelottaa se kolmen kuukauden sääntö, että jos ei saa töitä, joutuu pois maasta, hän sanoi.

Violetteihin pipoihin ja liiveihin sonnustautuneiden tekniikan alan asiantuntijoiden joukossa oli tiivis tunnelma, koska huoli hallituksen asioista oli yhteinen.

Tapahtumaan osallistunut joukko oli kokonaisuudessaan kirjava, sillä useat akavalaiset liitot olivat mukana Paremman työelämän puolesta -tilaisuudessa. Lavalla oli asiaohjelmaa ja välillä musiikkia, joka sai mielenosoittajat hytkymään tahdissa. Liikkuminen teki hyvää myös sään puolesta, sillä pakkasta oli viisi astetta ja satoi lunta.

Teksti ja video: Janne Luotola
Kuvat: Janne Luotola ja Jari Rauhamäki

Video tapahtumasta