Arto Satonen perusteli hallitusohjelmaa taloustilanteella.
Palkansaajat täyttivät Senaatintorin.
Samu Salo osallistui liiton hallituksen suosituksen mukaisesti mielenosoitukseen.
Hallitus haluaa pysyä keskusteluyhteydessä palkansaajien kanssa.
Insinööri-lehti politiikka

Työministeri toisteli tuttuja lauseita mielenosoittajille

Palkansaajat osoittivat mieltään hallituksen työelämäkirjauksia vastaan tänään Senaatintorilla Helsingissä.

Työministeri Arto Satonen perusteli hallituksen työelämään ja sosiaaliturvaan liittyviä heikennyksiä sillä, että Suomen talous pitää saada kuntoon.

– Suomen taloustilanne on todella vakava. Jos emme saa työllisyysastetta nousuun, meillä ei ole jatkossa varaa laadukkaaseen koulutukseen, laadukkaaseen terveydenhoitoon ja kohtuulliseen sosiaaliturvaan, Satonen sanoi.

– Varmaan suurin osa meistä on samaa mieltä, että talous on saatava paremmalle tolalle, sanoi Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo toriyleisön joukossa.

Insinööriliiton hallitus oli suositellut jäsenille mielenosoitukseen osallistumista, ja liiton puheenjohtaja oli paikalla tapahtumassa.

– Toivoisin maan hallitukselta tasapuolisempaa säästämistä eli yrityksiltä pitäisi ottaa myös, koska ne ovat osa yhteiskuntaa, Salo lisäsi.

Salo piti valitettavana, että hallitus sanoo vievänsä Suomea kohti pohjoismaisia työmarkkinoita. Insinööri-lehdessä on aiemmin käsitelty aihetta, ja hallituksen on todettu tulkitsevan pohjoismaista mallia valikoiden.

Insinööriliitto on esittänyt maan hallitukselle vaihtoehtoja, joilla maan haasteita voitaisiin ratkoa.

Salo muistutti, että hallitusohjelma vaikuttaa vuosia eteenpäin. Nykyisellä taloustilanteella ei voi perustella pitkälle ulottuvia päätöksiä.

Teksti ja kuvat: Janne Luotola