Turun amk:n rakennustekniikan opiskelijat Mikko Kankaanpää, Antti Bang ja Petteri Kyrki.
Puusilta-kilpailussa on mukana 9 ammattikorkeakoulua ja 3 yliopistoa.
Ständillä voi allekirjoittaa kansalaisaloitteen työttömyysetuudella opiskelun puolesta.
Insinööri-lehti

Rakennusalalla pohditaan digitalisaatiota

Helsingin Messukeskus on pakattu täyteen rakennus- ja talotekniikan ammattilaisia; kolmen päivän ajan eli 12.–14. lokakuuta siellä on FinnBuild-messut. Suomen suurin alan tapahtuma on teemoitettu tämän vuoden osalta käsittelemään etenkin digitalisaation mahdollisuuksista rakennusalalla.

Monipuoliset näytteilleasettajat ja seminaariesitykset käsittelevät myös tuottavuutta ja kilpailukykyä sekä rakennetun ympäristön tulevaisuudesta.

Torstain messupäivän huipentaa FinnBuild 2016 Awards. Tilaisuudessa palkitaan muun muassa Rakenna viisaasti -palkinto, jonka saaja on edistänyt laadukkaasti rakentamista kestävää kehitystä huomioiden sekä jo vuodesta 1986 jaettu Vuoden työmaa 2016.

Opiskelijat kilpasilla

Kolmen päivän aikana nähdään myös rakennusalan opiskelijoiden jännittävä Span 16 -puusiltakilpailu, jossa eri korkeakoulujen opiskelijat pyrkivät rakentamaan pienen sillan alun suunnittelusta kädentaitoja vaativaan sillan lopputyöstöön asti. Palkintokategorioita on kolme: suunnittelu, esteettisyys ja kestävyys.

– Lähdemme hakemaan voittoa esteettisyyden kategoriassa ja tietenkään osallistumisesta tulevat opintopisteet eivät ole haitaksi, kertoo Turun ammattikorkeakoulun 4. vuoden rakennustekniikan opiskelija Antti Bang.

Kilpailun voittaja ratkeaa perjantaina siltojen koestuksen eli kestävyysmittauksen jälkeen.

– Tavoitteemme messuilla on tavata alalla toimivia ylempiä toimihenkilöitä ja keskustella työmarkkinatoiminnan kehittämisestä, sanoo Insinööriliiton rakennusalan asiamies Mikko Sormunen.

– Toivomme, että saamme tämän henkilöstöryhmän työehtosopimuksen piiriin.

Insinööriliiton edustajat ovat yhteiständillä YTN:n ja TEKin kanssa osastolla numero 7e11.

Teksti: Milla Pennanen, Insinööriliitto
Kuvat: Milla Pennanen ja Mikko Sormunen, Insinööriliitto