Indie Cade herätti paljon mielenkiintoa.
Battlefield 4 oli pelattavissa messuilla.
Halo 4 on yksi vuoden odotetuin peli.
Pian julkaistavien pelien trailerit pyörivät ympäri messuhallia.
Mukana oli myös nostalgisia tunteita herättävä videopelimuseo aarteineen.
Insinööri-lehti

Peliala kokoontui E3-messuille

Los Angelesissa järjestettiin kolmipäiväinen maailman suurin pelialan tapahtuma E3. Messut on suunnattu pelialan vaikuttajille, niiden tekijöille, levittäjille ja medialle.

Yleisöltä suljetussa tilaisuudessa tehtiin loppuvuoden suurimmat paljastukset ja julkistukset. Esimerkiksi Microsoftin uusi konsoli Xbox One sai suurta huomiota myös suomalaisessa mediassa, sillä konsolille julkaistaan suomalaisen Remedy Entertainmentin Quantum Break -peli. Itse konsoli kilpailee valta-asemasta uusien Playstation 4:n ja Nintendon WiiU:n kanssa.

Suomalaisia peliyrityksiä ei messuilla ollut esillä, koska kotimainen pelimarkkinateollisuus pyörii tällä hetkellä vahvasti mobiilimaailmassa. E3-messut keskittyy puhtaasti konsoli- ja tietokonepeleihin, vaikkakin tekninen raja mobiililaitteen ja esimerkiksi kannettavan konsolin välillä on jo melko pieni.

Messuilla merkittävään rooliin nousi myös Indie Cade Festival -osasto, jolla esiteltiin lukuisia itsenäisiä peliyrittäjiä ja heidän tekemiään pelejä. Independent-pelit ovat alalla seuraava iso juttu, joka kiinnostaa yhä enemmän myös isompaa yleisöä. Osastolla oli esillä muun muassa Oculus Rift, joka tarjoaa päähän laitettavat 3D-lasit. Lasit toimivat samalla näyttöruutuna, joten pelielämys muuntautuu entistä intensiivisemmäksi.  

E3 tarjoaa vuosittain parhaan kansainvälisen verkostoitumismahdollisuuden. Suomessa toimiva pelinkehittäjien ammatillinen yhdistys IGDA järjestää myös kuukausittain kokoontumisia, joihin voi osallistua kuka tahansa alasta kiinnostunut.

 

Teksti ja kuvat: Milla Pennanen