Tehdasalue sijoittuu Vaasan keskustan ulkopuolelle.
Insinööri-lehti talous

Vaasaan aiotaan rakentaa anodimateriaalitehdas

Giga Vaasa -alueelle on tulossa yksi Euroopan ensimmäisistä akkuihin tarvittavia anodimateriaaleja valmistavista tehtaista.

Suomalainen Grafintec ja intialainen Epsilon Advances Materials ovat tehneet tonttivarauksen GigaVaasa-alueelta ja solmineet aiesopimuksen Vaasan kaupungin kanssa akkuanodimateriaalitehtaan rakentamiseksi Vaasaan.

Beowulf Miningin sataprosenttisesti omistaman tytäryhtiön Grafintecin ja intialaisen Epsilon Advanced Materialsin yhteisyritys tulee vastaamaan anodimateriaalitehtaan rakentamisesta Vaasaan. Beowulf Mining julkisti aiesopimuksen 6. joulukuuta.

Beowulf Mining on Lontoon ja Ruotsin pörsseissä listattu yritys, joka tuottaa akkuteollisuudelle kriittisiä raaka-aineita kuten rautamalmia, grafiittia ja perusmetalleja.

Tonttivaraus ja yhteistyösopimus hyväksyttiin Vaasan kaupunginhallituksen kokouksessa 13. joulukuuta. Yrityksen varaama tontti numero 18 sijaitsee lähellä Freyr Batteryn akkukennotehdasta varten varaamaa tonttia.

Giga Vaasa -alue on varattu akkuarvoketjun toimijoille, ja se tarjoaa saavutettavat ja vihreät energiajärjestelmävaihtoehdot. Teollisuusalue yhdistyy logistisesti rautatie-, maantie- ja satamaverkostoon, mahdollistaen näin kestävät kuljetusratkaisut. Myös lentokenttä sijaitsee aivan sen läheisyydessä.

Vaasan seudulla sijaitsee yli 160 energiateknologiayritystä, jotka mahdollistavat erinomaiset yhteistyömahdollisuudet. Energy Vaasa -energiateknologiaklusterin ja paikallisten korkeakoulujen tiivis yhteistyö auttaa kouluttamaan ammattitaitoista työvoimaa vastaamaan alan tarpeisiin.

Kuva: Mikael Ropponen /Mostphotos