Ukolla tarvitaan osaajia.
Insinööri-lehti työmarkkinat

Ukko sopi pitkät perhevapaat yrityskohtaisella työehtosopimuksella

Laskutuspalvelu Ukko on julkaissut ensimmäisen yrityskohtaisen työehtosopimuksensa.

Toukokuussa voimaan tulleen työehtosopimuksen tavoitteena on tarjota alan parhaat työehdot työntekijöille ja edistää tasa-arvoa. Sopimus tarjoaa palkallisen vanhempainvapaan sekä synnyttäville että ei-synnyttäville vanhemmille kolmen kuukauden ajalta, mikä on pitkä aika tietotekniikan palvelualalla.

Sopimuksen piirissä on kaikki noin sata Ukon työntekijää Suomessa. Yritys työllistää asiantuntijoita ohjelmistokehityksen, asiakaspalvelun, taloushallinnon, viestinnän ja markkinoinnin alalla. Yritys kasvaa vauhdilla, ja osaajille on tarvetta.

Työehtosopimuksessa on pyritty lisäksi selvään palkkapolitiikkaan ja ymmärrettävyyteen.

– Meistä on hienoa, että työntekijät ovat osallistuneet työehtosopimuksen tekemiseen aktiivisesti. Tämän ansiosta varsinaisia neuvotteluita ei tarvinnut käydä, vaan meidän liittojen tehtäväksi jäi käytännössä varmistaa, että sopimus on sellainen, jonka molemmat paikalliset osapuolet hyväksyvät, kertoo neuvotteluissa mukana ollut Ylemmät toimihenkilöt YTN:n työehtoasiantuntija Minna Anttonen.

Neuvottelutuloksen ovat vahvistaneet ja hyväksyneet Ukko sekä toisena sopijaosapuolena olevat työntekijäliitot Tietoala ry ja Ylemmät toimihenkilöt YTN ry.

Kuva: Ukko