Insinööri-lehti talous

Teollisuustuotanto kasvoi marraskuussa 1,3 prosenttia

Teollisuuden tuotanto kasvoi, mutta tilausten arvo väheni edellisvuodesta.

Kausitasoitettu teollisuustuotanto kasvoi Tilastokeskuksen mukaan marraskuussa 1,3 prosenttia edellisestä kuukaudesta. Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli viime marraskuussa 3,7 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Tammi-marraskuussa työpäiväkorjattu tuotanto kasvoi 2,2 prosenttia vuodentakaisesta.

Kausitasoitettu teollisuustuotanto kasvoi marraskuussa enimmillään 6,7 prosenttia sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa. Sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuollossa kasvua oli 5,5 prosenttia. Tuotannon lasku oli voimakkaimmillaan 8,7 prosenttia edellisestä kuukaudesta kaivostoiminnassa ja louhinnassa.

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli marraskuussa 11,2 prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Tammi-marraskuun aikana tilaukset vähenivät 2,1 prosenttia edellisvuodesta.

Yritykset saivat marraskuussa uusia tilauksia vuodentakaista enemmän kemianteollisuudessa, jossa tilaukset kasvoivat 6,9 prosenttia vuodentakaisesta. Muilla teollisuuden alatoimialoilla tilaukset laskivat. Paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla tilaukset laskivat vuodentakaisesta 13,0 prosenttia ja metalliteollisuudessa 14,1 prosenttia.

Kuva: Gudellaphoto/Mostphotos