Jaja Architects suunnitteli Korkeavuorenkadun yksisuuntaiseksi terassikaduksi.
Insinööri-lehti talous

Skuuttiyhtiö suunnitteli kadun uusiksi Helsingissä

Voi Technology palkkasi arkkitehtejä suunnittelemaan Korkeavuorenkadun ihmisten ehdoilla.

Sähköpotkulautoja vuokraava yritys tilasi tanskalaiselta Jaja Architects -toimistolta vision, millainen kaupunkitila helpottaa pääsyä hiilineutraaliustavoitteisiin ja edistää kestävää liikkumista.

Suunnitelmassa Helsingin kantakaupungissa sijaitseva Korkeavuorenkatu muutettiin yksisuuntaiseksi, ja katutilaa vapautettiin autoilta kävelijöille, pyöräilijöille ja sähköpotkulautailijoille. Tila, joka nykyään on varattu autojen pysäköintipaikoiksi, avataan suunnitelmassa muun muassa kahviloiden ja ravintoloiden terasseille.

Ihmisille avattu katu houkuttelee varrelleen palveluita, ja Helsingistä kehittyy visiossa entistä vahvemmin niin sanottu 15 minuutin kaupunki. Se tarkoittaa, että tärkeimmät palvelut on saavutettavissa vartissa julkisella liikenteellä, kävellen tai pyöräillen. Samalla muutoksella vähennetään yksityisautoilua ja päästöjä.

Sähköpotkulaudat ovat saaneet kielteistä julkisuutta niillä sattuneiden onnettomuuksien vuoksi. Voi selittää ongelmia sillä, ettei kaupungissa ole varattu niille riittävästi tilaa. Sama pätee polkupyöriin, joiden kanssa sähköpotkulautojen pitäisi liikkua samalla kaistalla.

Kuva: Voi Technologies