Insinööri-lehti työmarkkinat

Microsoft perustaa tuotekehitysyksikön Tampereelle

Microsoft avaa Tampereelle Surface-laitteistokehitykseen keskittyvän toimipisteen.

Yksikkö kehittää uusia teknologioita vahvistamaan Surface-tuotetavoitteita ja palvelemaan strategisia tulevaisuuden innovaatioita tiiviissä yhteistyössä Microsoftin Redmondissa, Yhdysvalloissa sijaitsevan laitetiimin kanssa.

Tampereen tuotekehitystiimi keskittyy suunnittelemaan kamera-, kuvantamis-, elektroniikka- ja langattoman verkon ratkaisuja. Tiimi koostuu alkuun 20–30 asiantuntijasta. Tuotekehitysyksikön vastaavaksi johtajaksi on nimitetty Liisa Peltonen. Hän on toiminut aiemmin muun muassa Intelin Tampereen yksiköstä ja sen kamerakehityksestä vastaavana johtajana.

– Haluamme luoda uusia mahdollisuuksia sekä Microsoftille että paikalliselle alueelle, ja rekrytoinnit Tampereen tuotekehitysyksikköön ovat parhaillaan käynnissä, sanoo Microsoft Surfacen johtava tuotekehitysinsinööri Pavan Davuluri tiedotteessa.

– Microsoftin vahvistaminen Suomessa ja alueen vahvan insinööriosaamisen ja innovaatiokyvyn hyödyntäminen on meille strateginen mahdollisuus, Davuluri jatkaa.

– Tampereelle perustettava tuotekehitysyksikkö on erinomainen vahvistus Microsoftin toimintoihin Suomessa. Suomalainen tuotekehitysosaaminen on maailman huippua, ja olen iloinen, että se näkyy jatkossa myös Surface-tuotteissamme, sanoo Microsoftin Suomen-toimitusjohtaja Jussi Tolvanen.

Kuva: Giovanni Gagliardi /Mostphotos