Insinööri-lehti työelämä

Joustot vaikuttavat työpaikan valintaan

Yli neljä viidestä työnhakijasta valitsee kahdesta työtarjouksesta yrityksen, joka tarjoaa joustavia työskentelymahdollisuuksia.

Työ tapahtuu entistä useammin oman toimiston ulkopuolella vaihtelevissa paikoissa. Yli puolet työtiloja tarjoavan Workplace Groupin teettämään globaaliin tutkimukseen vastanneista tekee töitä vähintään puoli viikkoa yrityksen toimitilojen ulkopuolella.

Jos vastaajat saisivat kaksi muuten samanlaista työtarjousta, 86 suomalaisista valitsisi tarjouksista sen, johon kuuluvat joustavat työskentelymahdollisuudet. Globaalisti vastaava luku on 83 prosenttia. Joustavat työskentelymahdollisuudet tarkoittavat muun muassa sitä, että työtä voi tehdä työajalla paikasta riippumatta.

– Joustavat työtavat ovat tänä päivänä merkittävä työnantajan kilpailuvaltti, kun työmarkkinoilla taistellaan parhaista osaajista. Joustava työkulttuuri luo niin työhyvinvointia kuin taloudellista etua, kertoo IWG:n Reguksen Suomen maajohtaja Klaus Koponen.

Vastaajista 70 prosenttia pitää joustoa niin tärkeänä, että he valitsisivat sen enemmin kuin joustamattoman mutta arvovaltaisemman työtehtävän.

Kyselyyn vastanneista suomalaisista 91 prosenttia ja kansainvälisistä vastaajista 85 prosenttia pitää joustavia työskentelytiloja henkilöstölleen tarjoavia yrityksiä tuottavampina.

IWG:n vuoden 2019 Global Workplace Survey -tutkimukseen osallistui yli 15 000 eri toimialojen ammattilaista 80 maassa. Tutkimuksesta vastasi MindMetre Research.

Kuva: IWG