Kari Malinen tulostaa Insinööriliiton toimistolla.
Insinööri-lehti työmarkkinat

Insinööriliitto säästää ympäristöä lämmöttömällä tulostuksella

Insinööriliitto on ottanut käyttöön entistä ympäristöystävällisemmät tulostin- ja kopiokoneet.

Liiton toimisto valitsi alkuvuodesta käyttöönsä kopiokoneet ja tulostimet, jotka hyödyntävät lämmötöntä mustesuihkutekniikkaa. Lämmötön tulostus säästää laitevalmistajan mukaan sähköä 83 prosenttia lasertulostimiin verrattuna. Mustesuihkutulostimissa on lasertulostimia vähemmän kuluvia osia, ja siksi ne tuottavat 96 prosenttia vähemmän käytettyjä tarvikkeita kuin lasertulostimet.

– Ympäristöystävällisyys on meille tärkeää. Vanhat lasertulostimemme tuottivat paljon enemmän hukkatavaraa kuin uudet, sanoo Insinööriliiton tietohallintopäällikkö Kari Malinen.

Lisäksi Insinööriliitossa käytössä oleva turvatulostus sujuu aiempaa nopeammin, koska laitteet ovat heti tulostusvalmiita eikä lämmitystä tarvitse odottaa.

Insinööriliitolla on keväästä lähtien otettu käyttöön Epsonin tulostamiseen ja kopioimiseen käytettäviä monitoimilaitteita. Yrityksen laskelmien perusteella Insinööriliitto säästää neljän vuoden sopimusaikana 177 kiloa hiilidioksidipäästöissä, 1 011 kilowattituntia energiankäytössä ja 73 euroa sähkölaskussa.

Taustalla on Insinööriliiton pyrkimys seurata ja vähentää koko toimintansa hiilijalanjälkeä.

Kuva: Janne Luotola