Insinööri-lehti työmarkkinat

Fjäderin ehdokkuus aiheuttaa muutoksia Akavan johtamisessa

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder asettuu ehdokkaaksi ensi vuoden eduskuntavaaleissa ja vetäytyy Akavan johtamisesta.

Akavan toimiston ja edunvalvonnan johtamisesta vastaa syksyllä johtaja Pekka Piispanen. Akavan hallituksen kokouksen puheenjohtajana toimivat varapuheenjohtajat, kunnes uusi puheenjohtaja valitaan 14. marraskuuta Akavan liittokokouksessa.

Akava hallitus keskusteli kokouksessaan 16. elokuuta Fjäderin ehdokkuuden vaikutuksista Akavan toimintaan. Fjäder kertoi, että ehdokkuutensa takia hän vetäytyy Akavan edunvalvonnan ja vaikuttamistyön johtamisesta eikä hän enää toimi Akavan edustajana julkisuudessa tai johda puhetta Akavan hallituksen kokouksessa. Hänelle jää joitakin talous- ja henkilöstöasioihin liittyviä hallinnollisia tehtäviä. Akavan hallitus piti tätä riittävänä toimena ennen uuden puheenjohtajan valintaa.

Akavan toimiston johtamisesta sekä edunvalvonnasta ja sidosryhmäyhteistyöstä vastaa johtaja Pekka Piispanen.

Akavan hallituksen kokouksen puheenjohtajana toimivat vuorotellen varapuheenjohtajat Salla Luomanmäki, Katarina Murto ja Mikko Salo. Varapuheenjohtajista Jari Jokinen on ehdolla uudeksi Akavan puheenjohtajaksi, joten hän ei osallistu puheenjohtajana toimimiseen.

– Hallitusohjelmatavoitteiden edistäminen on tärkeä osa työtämme syksyn mittaan. Työ akavalaisten edunvalvonnan parissa jatkuu Akavassa uusin järjestelyin, kunnes uusi puheenjohtaja valitaan, sanoo johtaja Pekka Piispanen.

Kuva: Liisa Takala /Akava