Insinööri-lehti

Elämä on tässä ja nyt

Monesti menemme ajatuksissa menneeseen ja miksipäs ei, se on tapahtunut. Osa asioista on piirtynyt ajatuksiin ja mieleen, sinne voi palata. Sieltä voi ottaa asioita mukaan, pohtia ja puntaroida. Sinulla on kaikki oikeus siihen. Sinulla, joka elät elämääsi.

Monesti myös mietimme tulevaisuutta. Pohdimme, haaveilemme ja suunnittelemme. Ehkä mietimme asioita ajatuksella, sitten kun, onhan tässä vielä aikaa tai ei mitään hätää, kyllä minä kerkeän. Tulevaisuus on edessäsi, se edessä oleva jännittävä, puhdas, uusi mahdollisuus, tehdä ja saavuttaa.

Mitä jos olisikin niin, että pysähdyt miettimään juuri tätä hetkeä, sinä siellä ja minä täällä. Hetkeä, jota me elämme. Hetkeä, jonka pitäisi merkitä. Ilman, että me katsomme olkamme yli menneeseen tai astumme askeleen huomiseen, koska se on vasta huomenna.

Omat toiveesi tunnet kaikista parhaiten.

Päättäessä näin olo voi olla jännittynyt. Millainen on tämä päivä, millainen sen pitäisi olla? Mitä minä olen ja mikä on minun totuuteni? Jännitys ja jännittyneisyys on sitä hakiessa toivottu vieras, mutta harmin ja ennalta-arvaamattomien asioiden ollessa läsnä, se ei enää tunnukaan hyvältä.

Jos et välillä tiedä, minne suunnata tai mitä tehdä seuraavaksi, nouse seisomaan. Hengitä ja ota kolme askelta taaksepäin.

Pohdi henkilöä, joka liikkuu paikaltaan. Mieti mitä sanoisit hänelle, jotta suunta kääntyisi uudestaan nousuun. Huomaat, että sanat, jotka sanot, sanot itsellesi, henkilölle, jonka toiveet ja haaveet tunnet kaikista parhaiten.

Elä siis tässä ja nyt. Nauti matkan tuomasta positiivisesta jännityksestä. Ota hetkestä ilo irti. Elämässä olevat haaveet on tehty saavutettaviksi. Selkä suoraksi, taputa itseä olalle ja sano vaikka ääneen, että sinä merkitset, sinä onnistut.

Nautitaan yhdessä, sinä siellä ja minä täällä.

Veera Udd
Insinööriliiton uravalmentaja