Anna Puu tunteili lavalla.
Pikku G räppäsi asiaa.
Telakalla järjestettyihin arvokkaisiin juhliin kuului tumma puku.
Lasse Laurikainen nosti maljan juhlan kunniaksi Famen puolella.
Andreea Salomaa haluaa olla kehittämässä insinöörien toimintaa.
Teuvo Sivonen, Antti Terävä ja Marko Klapuri pitivät insinööriyhteisöä tärkeänä.
Insinööri-lehti

Anna Puu tähditti satavuotisjuhlan

Helsingin Insinöörit juhlistivat insinööriyhteisön satavuotista taivalta Famessa ja Telakalla lauantaina.

Juhlallisuudet alkoivat iltapäivällä musiikin museo Famessa Helsingin Pasilassa Tripla-kauppakeskuksessa. Famessa aloiteltiin cocktailin hengessä. Tilaisuuteen osallistunut Etteplanin projektipäällikkö Marko Klapuri piti pyöreitä vuosia juhlimisen arvoisena.

– En usko, että insinöörien arvostus olisi tällä tasolla ilman pitkää historiaa. Palkkauksen suhteen voisi olla parempikin tilanne, mutta Insinööriliitto on tuonut insinöörien asemaa hyvin esiin, hän tuumi.

Seurueessa pidettiin tärkeänä liiton lisäksi paikallistoimintaa, joka tuo ihmisiä yhteen. Samoilla linjoilla oli myös juhlapuheen pitänyt Helsingin Insinöörien puheenjohtaja Lasse Laurikainen. Hän laskeskeli, että yhdistyksessä on liki 12 000 jäsentä.

– Helsingin Insinöörit on kokenut nousu- ja laskukausia. Olemme yhä elossa, koska me olemme muistaneet, että olemme jäseniä varten. Me olemme nyt voimakkaampia kuin koskaan, Laurikainen painotti.

Laurikainen avasi myös seuraavan sadan vuoden kahta ensimmäistä haastetta. Naisia pitää saada lisää tekniikan alalle, ja matemaattis-luonnontieteellisten aineiden arvostus tulee palauttaa.

Kehitysideoita kuului juhlapöydästä

Kiwa Inspectan projektipäällikkö Andreea Salomaa kertoi cocktail-pöydässä osallistuneensa vuoden aikana moneen liiton ja Helsingin Insinöörien tapahtumaan, kuten kaupunkijuoksuun kesällä. Hän kiitti liiton ja paikallisyhdistyksen toimintaa mutta antoi myös kehitysehdotuksen.

Perinteisesti ihmiset pääsevät liittoyhteisöön ryhtyessään insinööriopiskelijoiksi. Entistä useampi opiskelee kuitenkin insinööriksi muuntokoulutuksella työelämässä. Heidän polkunsa insinööriyhteisöön ei ole yhtä selkeä kuin perinteisellä polulla.

– Liiton pitää olla herkkäkorvaisempi, jotta myös nämä harmaalla alueella olevat saataisiin verkostoitumaan ammatillisesti, Salomaa ehdottaa.

Salomaan ideoita kuullaan vastedes myös Insinööriliiton asiantuntijaverkoston kautta. Hänet valittiin viime viikolla sen päälliköksi. Salomaa palkittiin Famessa ammattitunnuksella aiemmasta aktiivisuudestaan.

Puvut säihkyivät iltajuhlassa

Ilta jatkui Telakalla Helsingin Hernesaaressa. Tummaan juhlatilaan mahtui 550 vierasta syömään kolmen ruokalajin illallisen. Keskellä tilaa seisoi lava, jonka esiintyjät veivät illalla huomion.

Näyttelijä Jukka Puotila juonsi tilaisuuden. Hän onnitteli insinöörejä sadan vuoden historiasta ja vertasi sitä muun muassa Paavo Väyrysen ikään.

Musiikillisen ilotulituksen aloitti Pikku G, joka veti väkeä pöydistä tanssilattialle. Lavalle nousi seuraavaksi Anna Puu ja loppuillasta Slim T & Funky Bablos.

Teksti ja kuvat: Janne Luotola