Puheenjohtaja Samu Salo onnitteli Insinööriliiton kultaisen ansiomerkin saanutta Jari Kultasta. Vierellä HyRin puheenjohtaja Tarja Antila.
Hyvä ruoka ja seura houkutteli Hausjärven Lepolan taloon yli 50 juhlijaa.
Samu Salo muistutti tervehdyspuheessaan osaamisen merkityksestä.
Tv:stä tuttu valvova rakennusmestari Timo Harjakainen teki insinöörimäisen lujuuskokeen.
Insinööri-lehti

HyRille 70 vuotta täyteen

Noin 1 200 jäsenen Hyvinkään-Riihimäen insinöörit HyRi ry juhli lauantaina korkeaa 70 vuoden ikää perhepiirissä.

Iloinen puheensorina täytti Hausjärven Lepolan talon lauantaina, kun Hyvinkään-Riihimäen insinöörit HyRi ry piti 70-vuotisjuhlansa koronan takia hieman jälkijunassa. Järjestö on perustettu Riihimäen Insinöörien nimellä lokakuussa 1951. Toiminnan laajetessa Hyvinkään suuntaan yhdistyksen nimi vaihtui vuonna 1974 nykyiseen muotoonsa.

Juhla oli jäsenkuntansa näköinen. Pääasia oli yhdessäolo ja hyvä seura, joita ryyditti ruoka asiaankuuluvine ruokajuomineen. Väliin mahtui puheita, palkitsemisia ja kevyempää ohjelmaa.

Hyvät yhteydet kasvun takeena

Insinööriliiton tervehdyksen tuoneen puheenjohtaja Samu Salon mielestä Hyvinkää ja Riihimäki ovat esimerkkejä siitä, mikä merkitys hyvillä liikenneyhteyksillä on kaupunkien ja alueiden menestykselle. Ne tuovat saavutettavuutta, joka on alueiden kasvun ja houkuttelevuuden kannalta avainasemassa.

– Kaupunkien kehityksessä ihminen ja työ kulkevat käsi kädessä. Ilman toista ei voi saavuttaa toista. Uudet asukkaat tarvitsevat työtä ja työpaikkoja, uusia työpaikkoja syntyy harvoin ilman ihmisiä, hän sanoi.

Salo muistutti myös yhteistyön ja verkostoitumisen merkityksestä. Esimerkiksi Hyvinkäällä tehdään ennakkoluulottomasti yhteistyötä Keski-Uudenmaan kaupunkien kanssa.

– Aluekehityksessäkin yhteistyö on voimavara, ei osoitus heikkoudesta, Salo totesi.

Myös osaamisella on Salon mukaan tärkeä rooli, kun kaupungit yrittävät pärjätä. Hyvinkään ja Riihimäen alueella osaamisesta pitää omalta osaltaan huolta Hämeen ammattikorkeakoulu, jonka kanssa HyRi on tehnyt pitkään yhteistyötä.

Viihdettä huipulta

Tilaisuuden juonsi ammattilaisen ottein näyttelijä Aku Hirviniemi. Paikalla kävi tietenkin myös kaksi hänen Putous-hahmoaan, valvova rakennusmestari Timo Harjakainen ja rääväsuinen pastori Usko Eevertti Luttinen.

Illassa oli myös taikuutta, kun taikasanoista Jokeri Pokeri Box tunnettu Simo Aalto viihdytti juhlayleisöä taikatempuillaan.

HyRissä ja Insinööriliitossa eri tehtävissä pitkään toiminut Jari Kultanen sai Insinööriliiton kultaisen ansiomerkin. Pronssisilla ansiomerkeillä palkittiin Jukka Jalo, Emilia Kokko, Oskari Järvenpää ja Veera Tähtinen.

Teksti ja kuvat: Hannu Saarikangas