Kuopiossa pallolle antoivat kyytiä Jani Jonninen, Reijo Malinen ja Peetu Pesonen.
Timo Holappa osui palloon Oulussa.
Valtteri Vainio ja Olli Väätäinen aikovat tulla kentälle toistekin.
Insinööri-lehti vapaalla

Uusi laji ei pelottanut jäseniä

Alkuviikolla kuudella paikkakunnalla järjestetyt Insinööriliiton padel-vuorot olivat heti menestys.

Padel-vuorot ovat osa Insinööriliiton verkostotoimintaa, jota koordinoi Pohjois-Suomen alueasiamies Mikko Sormunen. Ajatus on, että jäsenet pääsevät pelin lomassa tutustumaan toinen toisiinsa.

Sormusen mukaan padel valikoitui lajiksi sen helppouden, sosiaalisuuden ja suosion takia. Omia välineitä ei pelissä tarvita, vaan mailan ja pallon voi vuokrata hallista.

Padel on yhdistelmä tennistä ja squashia. Vaikka aikaisempi pelikokemus niistä tai muista mailapeleistä auttaa, kentälle voi mennä kohtuullisen kylmiltään. Parhaiten padel toimii nelinpelinä.

Jatketaan tilanteen mukaan

Sormunen oli maanantaina mukana Oulussa. Pelit olivat tasaisia ja jännittäviä, vaikka osa oli padel-kentällä ensimmäistä kertaa. Kempeleessä ottelut käytiin vain viikon vanhassa hallissa, jonka kaikki kuusi kenttää olivat täynnä innokkaita lajin kokeilijoita.

Sormunen painottaa, että kaikilla paikkakunnilla otetaan huomioon koronan aiheuttamat rajoitukset. Hallit ovat tehneet monia erityistoimenpiteitä.

– Totta kai menemme tässäkin asiassa ihmisten terveys edellä, kaikkia kokoontumisrajoituksia ja ohjeita noudattaen. Voi olla, että osa vuoroista joudutaan perumaan. Muutoksista tiedotetaan paikkakuntien Whatsapp-ringeissä, Sormunen sanoo.

Pelejä on tarkoitus jatkaa tilanteen mukaan kuudella paikkakunnalla maaliskuusta toukokuun loppuun. Myös uusia paikkakuntia on tulossa mukaan.

Rento meininki

Kuopiossa pelikentälle ehti myös liiton alueasiamies Marjo Nykänen. Padel oli hänelle pelinä uusi. Kokemus oli hauska.

– Nopea ja rennon oloinen peli, jota on kiva pelata samantasoisten pelaajien kanssa. Pistelaskussa en aivan pysynyt mukana, kun en ole tennistäkään pelannut. Ilmainen vinkki pelaajille: kannattaa laittaa jalkaan taskulliset housut, niin saa syöttövuorolla pari palloa kulkemaan mukana, hän sanoi.

Myös Turussa oltiin liikkeellä aika vähäisellä pelikokemuksella. Olli Väätäinen oli kokeillut padelia muutama viikko sitten ja jäänyt koukkuun saman tien.

– Näin mainoksen Insinööriliiton padelvuorosta ja kysyin Vainion Valtteria saman tien mukaan. On erittäin hienoa, että tällaista järjestetään. Mieleen tulee vain kysymys, että miksi ei jo aiemmin, hän totesi.

Palaute kaikilta paikkakunnilta oli hyvää ja kannustavaa.

– Idean isä on liiton jäsen Jaakko Toivola Turusta. Jo ensimmäisen viikon ilmoittautumismäärä ja pelaajilta saatu palaute osoittavat kertovat, että toiminnalle on kysyntää, Mikko Sormunen sanoo.

Teksti: Jari Rauhamäki
Kuvat: Anne Granat-Jukakoski, Marjo Nykänen, Mikko Sormunen