Pakkahuoneen Klubilla nostettiin malja 95-vuotiaalle yhdistykselle.
- Historiaa tehdään joka päivä, puheenjohtaja Kalle Kiili muistutti.
Lavan täydeltä ansioituneita tamperelaisia aktiiveja.
Tamperelainen leikattu kolli nimeltä Helmi hämmensi jopa stand up -koomikon hetkeksi.
Illan ohjelma kutkutteli onnistuneesti yleisön nauruhermoja.
Juhlat huipentuivat Uniklubin keikkaan.
Insinööri-lehti

Tamperelaisten erilaiset ysiviitoset

Tampereen Insinöörit juhlistivat yhdistyksensä ansiokasta taivalta Pakkahuoneen Klubilla huhtikuun ensimmäisenä perjantaina.  Vaikka vuosia tuli yhdistyksellä mittariin komeat 95, juhlissa ei jäykistelty tummissa puvuissa tai harrastettu muitakaan turhia muodollisuuksia. Sen sijaan hilpeätä iltaa vietettiin rennosti naurun ja rockmusiikin merkeissä. Kun vieraat oli kätelty tervetulleeksi ja lyhyet puheet pidetty, Tampereen Insinöörit marssitti lavalle stand up -koomikko Tommi Tuomisen ja illan musiikista vastanneen Uniklubin.

Insinöörit avainasemassa

Maailma on muuttunut paljon siitä, kun ensimmäinen insinööriyhdistys lähes sata vuotta sitten perustettiin, mutta valmis se ei ole vieläkään. Tampereen Insinöörien puheenjohtaja Kalle Kiili muistutti, että insinöörityö on läpi historian ollut avainasemassa, kun on pitänyt kehittää jotain uutta tai järkevämpi tapa tehdä asioita.

– Historia on hyvä tuntea, mutta muistaen, että sitä tehdään joka päivä ja vain tulevaisuuteen voimme vaikuttaa.

Haasteita riittää sekä insinöörien työllisyydessä että työelämän laadullisessa parantamisessa. Kiili pitää edunvalvontaa Tampereen Insinöörien tärkeimpänä tehtävänä jatkossakin. Siihen mahtuu niin luottamusmiestoiminnan auttaminen työpaikoilla kuin elinkeino- ja koulutuspoliittinen edunvalvonta.

Tärkeää on myös toimia insinöörejä yhdistävänä tekijänä, joka tarjoaa jäsenilleen toimintaa ja tapahtumia.

Jäsenten tyytyväisyys paras palkinto

Juhlan leppoisasta tunnelmasta kertoi myös se, että Insinööriliiton tervehdyksen tuonut varapuheenjohtaja Pekka Liimatainen uskalsi tamperelaisyleisön edessä tunnustaa tulevansa Turusta. Onnittelupuheessaan Liimatainen korosti yhdistystoiminnan olevan ennen kaikkea yhteistyötä – tai jääkiekkotermein joukkuepeliä.

– Ammattiyhdistyksen jäsenten pyyteetöntä järjestötyötä ei palkita rahalla. Se palkitaan arvonannolla ja jäsenten tyytyväisyydellä.

Tampereen joukkueen aktiiveja palkittiin juhlassa ansiomitalein ja -merkein. Insinööriliiton kultaisen ansiomitalin saivat Janne Seppälä, Antero Hammar ja Arto Wessman  sekä hopeisen ansiomitalin Aija Karelo, Laura Saarinen ja Kalle Kiili. Akavan ansiomerkillä palkittiin Kiilin, Seppälän ja Hammarin lisäksi Kimmo Saanilahti.

Yhteistä toimintaa järjestämässä

Illan aikana kahteen otteeseen palkittu Antero Hammar on toiminut ammattiyhdistysaktiivina jo yli kymmenen vuotta. Tampereen teknillisen oppilaitoksen kasvattina hän on ylpeä vuosia täyttävästä yhdistyksestä ja sen roolista Insinööriliiton rakentamisessa. Tärkeintä on kuitenkin toiminta tänä päivänä.

– Meillä on hienoa porukkaa. Hallitus on aktiivinen ja keskustelee paljon. Eriäviäkin mielipiteitä saa olla, Hammar kiittelee.

Hänestä yhdistystoiminnan parasta antia ylipäänsä ovat ihmiset.

Teksti: Minna Virolainen, Insinööriliitto
Kuvat: Eetu Keränen