Ilmassa suuren urheilujuhlan tuntua.
IOL:n varapuheenjohtaja JP Salmela tähtää.
Vapaaehtoiset valmistelemassa ratoja pelikuntoon.
Myös tuomarit ehtivät treenata heittoa ja poseerata.
UIO:n hallituslaisia järjestäen teltalla.
Viime vuoden voittajajoukkue Halonheittäjät yritti uusia mestaruutensa.
IOL:n edustusjoukkue.
Insinööri-lehti

Talvinen taistelu mölkkymestaruudesta

Kaisaniemen puisto kuhisee väkeä, musiikki soi ja liput liehuvat tuulessa, ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua. Koripallokentälle on ilmestynyt kahdeksan rataa, jokaiselle radalle on aseteltu kaksitoista oranssivalkoista puista keilaa tarkkaan järjestykseen. Uudenmaan Insinööriopiskelijoiden järjestämä Poikkitieteellinen Mölkkyturnaus on alkamassa.

Turnaus pelataan neljän hengen joukkueissa. Mukaan mahtuu 64 joukkuetta ja paikat täyttyvät nopeasti jo monta viikkoa ennen tapahtumaa.

Alku- ja jatkoerien jälkeen kaksi joukkuetta ottavat toisistaan mittaa finaalissa. Palkintona on maineen ja kunnian lisäksi Mölkyn kiertopalkinto.

– Kiertopalkinnon on tehnyt ja suunnitellut yhdistyksen vanha aktiivi Insinööri Heikki Torvinen, UIO:n puheenjohtaja Lauri Karhunen kertoo.

Osallistujia monilta eri aloilta

Turnaukseen osallistuu insinööri- ja tradenomiopiskelijoita sekä sosiaalialan opiskelijoita. Kisasta on tullut monille perinne, johon osallistutaan vielä valmistumisen jälkeenkin. Halonheittäjät ovat kilpailleet samalla joukkueella jo usean vuoden ajan ja tulivat nyt puolustamaan viime vuoden mestaruutta.

Poikkitieteellinen Mölkkyturnaus on järjestetty vuodesta 2009 lähtien. UIO halusi järjestää uudenlaisen tapahtuman ja päätyi tuomaan kesäisen suosikkilajin talviselle taistelukentälle. Aurinko paistaa, mutta kentällä käy viima. DJ soittaa ja porukka tanssii musiikin tahdissa pitääkseen itsensä lämpimänä.

– Yleensä Mölkkyturnaus pelataan lumisessa maastossa, mutta tänä vuonna lumi ehti sulaa jo helmikuun puolella, Karhunen selostaa.

Aikaisempien vuosien tapaan Insinööriopiskelijaliiton hallitus osallistui turnaukseen omalla joukkueellaan. Tiukan kamppailun jälkeen hallituksen Team Korso karsiutui jo alkulohkossa ja mestaruus jäi odottamaan seuraavaa vuotta. Turnauksen voittajaksi selviytyi joukkue Metropolian Agricolankadun toimipisteestä.

Teksti ja kuvat: Heini Ristell, Insinööriliitto