Liiton tarjoama brunssi houkutti ravintolaan väkeä kahteen kattaukseen.
Anne Pellinen ja Jussi Lappi pääsivät tilaisuuteen sopivasti kesken loman.
Jaakko, Anton ja Miko Seppänen tulivat syömään, kun kerran tarjottiin.
Tuomo Hartikainen ja Jesse Keränen edustivat Keski-Suomen Insinöörejä.
Kalle Kiili enteili syksystä vaikeaa.
Insinööri-lehti

Popbrunssi saatteli festivaalikesään

Insinöörien perheet pääsivät syömään Suomipop-festivaalien alla.

Ravintola Trattoria Lutakossa Jyväskylän keskustassa täyttyi tänään lauantaina noin 70:stä liiton jäsenestä ja seuralaisesta. Insinööriliiton järjestämälle lapsiystävälliselle Popbrunssille osallistui noin 20 lasta.

Koneteknikko Jaakko Seppänen tuli syömään kahden poikansa kanssa.

– Vaimolle tuli työvuoro lauantaille, joten otin kaksi lasta. Insinöörimäisellä logiikallahan kaksi puolikasta on yksi kokonainen avec.

Tytär oli menossa samana viikonloppuna käynnissä oleville Suomipop-festivaaleille, mutta miesväki tyytyi pelkkään brunssiin. Seppänen pitää enemmän rockista ja hevistä.

Toisessa pöydässä popbrunssi oli enemmän läsnä. Vaikka Keski-Suomen Insinöörien jäsenhankintavastaava Jesse Keränen ei itsekään osallistu viereisille festivaaleille, hän tuli eilen kuunnelleeksi niitä kotitalonsa parvekkeelta noin puolentoista kilometrin päästä.

– Kaija Koo esiintyi eilen. Ja hänellähän on sellaisia biisejä, kuten Korkkarit kattoon, jossa yleisö laulaa mukana. Se oli mullistava kokemus, että kuului kotiin asti niin hyvin.

Brunssivieraiden ilmeistä oli luettavissa rentoa kesätunnelmaa. Energiatekniikan insinööriopiskelija Anne Pellinen oli mielissään siitä, että pääsi lomalla osallistumaan työhön liittyvään lähitilaisuuteen.

– Korona-aikana olen osallistunut vain liiton verkkotapahtumiin. Olen päässyt kurkistamaan esimerkiksi, mitä Terrafamella tehdään.

Syksy mietityttää

Insinööriliiton kenttä- ja kehityspäällikkö Kalle Kiili alusti lyhyessä puheessa tulevaa syksyä.

– Syksyllä neuvotellaan teknologiateollisuuden työehtosopimusta. Niistä on tulossa hankalat neuvottelut, kun inflaatio laukkaa, ja toinen osapuoli tarjoaa ratkaisuksi nollaa.

Keski-Suomen Insinöörien puheenjohtaja Tuomo Hartikainen herätteli osallistujien kiinnostusta yhdistyksen kesätapahtumiin. Elokuussa koittaa insinöörien frisbeen SM-kilpailut, joihin odotetaan lähes sataa kilpailijaa.

Maakunnassa on tällä hetkellä hyvä työllisyystilanne, mutta uutisia seurataan herkällä korvalla. Korona-aikana alueen tekniikan alan ammattilaiset ovat kärsineet muun muassa Valmetin ja Valtorin irtisanomisista.

Toisaalta tänä vuonna on valmistumassa Spinnovan iso uusiotekstiilitehdas, joka saattaa työllistää lisää. Myös Hippos-urheiluhallin rakentaminen on käynnistynyt useiden vuosien odottelun jälkeen.

Teksti ja kuvat: Janne Luotola