Urailta päättyi keilojen kolinaan Seinäjoen keilahallissa.
Insinööri-lehti työelämä

Oma osaaminen näkyviin

Kun työnhaku on ajankohtaista, oma osaaminen on syytä laittaa mahdollisimman näkyvästi esiin.

– Nykyisestä työtehtävästä voi tehdä eräänlaisen työpaikkailmoituksen. Kun siihen listaa omassa työssään tarvittavaa osaamista ja tehtävän sisältöä, itselle ja muille aukeaa, mitä osaamista ja taitoja itsellään on ja mitä työssään on oppinut, Insinööriliiton uravalmentaja Veera Udd opasti kuulijoitaan torstai-iltana Seinäjoen uraillassa.

Uddin alustus synnytti kuulijoissa oivalluksen: Ulkopuoliset eivät välttämättä tiedä ja osaa sitä, mitä minä tiedän ja osaan. Laittamalla oman osaamisen reilusti esiin mahdollisuus uuden työn löytymiseen kasvaa.

Uraillan teema oli oman osaamisen kehittäminen. Uravalmentaja Udd painotti, että itsensä ja oman osaamisensa tunnistaminen ja tunteminen ovat kaiken a ja o työnhaussa, mutta myös itsensä kehittämisessä.

Puhujan rento ote tarttui yleisöön. Pian osallistujat keskustelivat ja jakoivat keskenään ideoita, kuinka he kehittävät itseään. Joukossa oli myös työn ohessa opiskelevia.

Joku kertoi oppivansa ja kehittyvänsä kyselemällä, toinen ottamalla mallia muiden tekemisistä työpaikalla. Myös työpaikkaa vaihtamalla, sen ohessa työnhakutaitoja parantamalla ja vuorovaikutustaitojen tietoisella kehittämisellä pääsee eteenpäin.

Asiaosuuden jälkeen keskustelua jatkettiin kevyemmällä otteella ruokailun yhteydessä. Ilta päättyi Seinäjoen keilahalliin, jossa parhaat keilojen kaatajat palkittiin Insinööriliiton IN-551-t-paidoilla.

Teksti ja kuva: Anne Granat-Jukakoski