Insinööri-lehti

Näyttely UIL:n edunvalvonnan historiasta Tampereella

Uuden Insinööriliiton edunvalvonnan historiasta kertova näyttely on insinöörikoulutuksen satavuotista taivalta juhlivan yleisön nähtävillä Tampereen ammattikorkeakoulun tiloissa lokakuun ensimmäisellä viikolla.

Näkyvällä paikalla ensimmäisen kerroksen fysiikan opetusluokkien välissä sijaitseva näyttely koostuu kuudesta puolitoistametriä leveästä taulusta. Kussakin niistä on kooste edunvalvonnasta kahdenkymmenen vuoden taipaleelta. Viimeisessä taulussa on kurkkaus tulevaisuuteen. Näyttely jää pysyvästi ammattikorkeakoulun tiloihin.

Insinöörikoulutus 100 vuotta

Insinöörikoulutus juhlii näyttävästi 100-vuotistaivaltaan Tampereella lokakuun ensimmäisellä viikolla. Juhliva ammattikorkeakoulu on muistanut erityisesti opiskelijoitaan, joille toimintaviikon aikana on tarjolla monenlaista ohjelmaa.

– Tekniikan alan opiskelijoille insinöörikoulutuksen 100-vuotisjuhlaviikko tarjoaa ennen kaikkea työelämäyhteyksien vahvistamista sekä tutustumista paikkakunnan yrityksiin, juhlatoimikunnan puheenjohtaja, lehtori Harri Miettinen kertoo.

Tavoitteena on ollut saada opiskelijat aktiivisesti mukaan viikon ohjelmaan. Heille on tarjolla toista sataa erikoisluentoa sekä mahdollisuus osallistua yli sataan yritysvierailuun. Opintopisteitäkin heruu, kun raportoi osallistumisestaan ja kokemuksistaan vastuuopettajalle. Olennaista on kuitenkin osallistua ikimuistoiseen teemaviikkoon.

– Meille insinöörikoulutuksen ammattilaisille on tärkeää, että tekniikan alan koulutusta tehdään näin tunnetuksi, Miettinen tuumaa.

Insinöörikoulutus 100 vuotta -teemaviikko tarjoaa myös alan opettajille ja muille ammattilaisille mahdollisuuden kuulla esityksiä hyvistä koulutukseen ja erilaisiin tukitoimiin liittyvistä käytänteistä.

Torstaina järjestettävän foorumin rinnakkaissessioihin on ilmoittautunut yli 400 opettajaa ja runsas 300 ulkopuolista. Puheenvuoroista ja juhlaviikon esitelmistä on tarkoitus koota kirja, jota voi myöhemmin tiedustella koulun infosta.

Satavuotisjuhlaviikon päättää perjantaina pidettävä pääjuhla. Juhlapaneelissa kuullaan korkeatasoisia näkemyksiä insinöörikoulutuksen merkityksestä Suomelle ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Paneelissa puhuvat muun muassa Koneen, UPM-Kymmenen, Metson ja Lemminkäisen toimitusjohtajat, Tampereen yliopiston rehtori sekä UIL:n, OAJ:n ja IOL:n puheenjohtajat. Juhlapuheen pitää Shellin hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila.

Pääjuhlan yhteydessä palkitaan parhaat insinöörikoulutuksen käytänteet ja opinnäytetyöt.

 

Teksti ja kuvat: Ilona Mäenpää, Insinööriliitto