Muumipeikko tervehti iloisesti mutta oli pienimmille ehkä hieman pelottava.
Muumitalo on Muumimaailman vetonaula.
Insinööriliitto jakoi teltalla bingopalkintoja.
Alisa Pasanen tuli ulos Niiskun raketista.
Joel ja Leo Hakavuori seurasivat hattivattien latautumista ukkosesta.
Insinööri-lehti vapaalla

Muumit innostavat mielikuvituksen käyttöön

Insinööriliiton jäsenet pääsivät perheineen Muumimaailmaan.

Muumilaakso on paratiisi, jossa kaikki asiat järjestyvät – jos eivät aina niin kuin on ajateltu, niin jotenkin kuitenkin. Näin voi luonnehtia esimerkiksi keksijä-insinööri Niiskua, jonka raketti on yksi Muumimaailman vetonauloista.

Lähtölaskenta alkaa, moottorit käynnistyvät ja raketti kohoaa ilmaan. Työntövoima kuitenkin loppuu kesken, ja raketti rämähtää alas. Alisa Pasanen hyppää raketista alas.

– Se Niisku on keksijäinsinööri. Se tekee vähän samanlaisia keksintöjä kuin sinäkin, kokeilemisen ja erehtymisen kautta, äiti Marleena vinoilee raketin ulkopuolella odottavalle miehelleen Pekalle.

Niiskuun ja muihin laakson asukkaisiin Insinööriliiton jäsenten perheet pääsivät tutustumaan lauantaina. Päivä Muumimaailmassa Naantalissa oli ensimmäinen liiton Huvikesä-tapahtumista.

Mielikuvitus innostaa kokeilemaan

Teemapuiston suurin vetonaula on keskellä kohoava Muumitalo. Sen kerroksissa riittää jännittäviä huoneita ja esineitä.

– Muumeilla on mielikuvitusta. Ei Muumilaaksossa tarvita insinööriä, vaikka onhan täällä se Niisku, isä Jussi Oivela pohtii.

Oivelan perhe, puoliso Karita Rajamäki ja lapset Aleksandra, Amanda ja Astrid tutustuvat talon aarteisiin. Pieni nikkarointinurkkaus on heidän suosikkihuoneensa, joskaan kaikkea ei ole vielä nähty.

Tuhannet tutustuivat laaksoon

Liput Muumimaailmaan on hankkinut 2 700 henkeä, mutta vieraat jakautuvat tasaisesti koko päivälle. Monelle perheen pienimmälle käynti on ensimmäinen teemapuistossa.

Muumipeikko ja Pikku Myy tervehtivät vieraita Muumitalon edustalla. Iloisesti kättään heiluttava Muumipeikko selväsi vähän jännittää pienimpiä eivätkä ne uskalla lähestyä. Sen sijaan Pikku Myy saa antaa halin Vilholle ja Oliverille.

– Kyllä tätä on paljon odotettu. Näköjään nyt, kun on päästy sisään, jännitys on lauennut. Varmaan muumien tapaaminen alkaa vähän jännittää, isä Jens Halme arvelee.

Kenties pelottavin huone on hattivattien luola. Katosta iskevä ukkonen virittää valkoiset olennot ja saa ne hohtamaan valoa. Joel ja Leo Hakavuori katsovat ihmeissään luonnonilmiötä.

– Isä voisi rakentaa aurinkopaneelit katolle noista hattivateista, pohtii poikien mukana kulkeva, eläköitynyt automaatioinsinööri Jukka Santala.

Teksti, kuvat ja video: Janne Luotola