Jukka Orava, Henrik Piuva ja Satu-Maarit Urtti poseerasivat kelkkatehtaalla.
RoKi kohtasi Jokerit.
Insinööri-lehti työmarkkinat

Kiekko- ja kelkkailta Rovaniemellä

Lapin Insinöörit järjesti hiljattain TEKin kanssa työmarkkinaillan Rovaniemellä.

Insinööriliiton työehtoasiantuntija Satu-Maarit Urtti kävi jäsenten kanssa läpi hallituksen suunnittelemia työmarkkinauudistuksia ja palkkojen kehittymistä inflaation aikana.

Hallituksen työmarkkinaesityksistä keskustelua herättivät erityisesti vientivetoinen malli, joka merkitsisi palkankorotuksille kattoa ja rajoittaisi valtakunnansovittelijan toimivaltuuksia.

Urtti kävi läpi hallituksen esityksiä lomautusilmoitusaikojen- ja muutosneuvotteluaikojen lyhennysesityksistä, ensimmäisestä palkattomasta sairauspoissaolopäivästä, yt-lain rajaamisesta, henkilöperusteisen irtisanomisen helpottamisesta ja paikallisen sopimisen laajentamista järjestäytymättömiin työnantajiin ja neuvottelujärjestelmän horjuttamisesta.

Tilaisuuden jälkeen syötiin buffetillallinen ja nautittiin täydestä Lappi-areenasta, kun paikallinen jääkiekkoseura RoKi kohtasi kaukalossa Jokerit.

Urtti vieraili myös Rovaniemen suurimman yksityisen työllistäjän, BRP Finlandin tehtaalla. Rovaniemen kelkkatehdas on Euroopan ainoa moottorikelkkojen valmistaja ja alallaan yksi maailman suurimmista. Yrityksellä on toimipisteet Helsingissä ja Rovaniemellä ja takana jo yli 80 vuotta toimintaa. Tehdas työllistää noin 500 henkilöä, joista viidesosa on ylempiä toimihenkilöitä.

Luottamushenkilö Henrik Piuva esitteli yritystä ja kertoi paikallisia kuulumisia. Pohjoisessa kaikki on hyvin ja töitä riittää.

Teksti ja kuvat: Satu-Maarit Urtti